Azok, akik dolgoznak: Jobban szerettétek, amikor még iskolába jártatok, vagy pedig jobban szeretitek a dolgozói "felnőtt" életet?
Változó. Jobb dolgozni, mert önálló lehetek, van pénzem. És persze jobb is nem gyereknek lenni, mert én dönthetek az életemben. Viszont suliba járni könnyebb. Kevesebb a felelősség. Csak tanulni kell. Meg eleve egy gyerek fel sem fogja, hogy mikre kell még gondolnia egy felnőttnek.
Igazából akkor volt a legjobb, amikor elkezdtem dolgozni. Akkor már megvolt a szabadság, de akkor még nem volt annyi felelősség, mint később, család, gyerek, stb.
Egyetemre járni szerettem. Ott megvolt a szabadság, ami egy gyereknek nincs, és sokkal kevesebb problémám volt, mint felnőtt dolgozó emberként. Még akkor is, ha néha egy hétig ettem négy zsemlét merő csóróságból. :D
Most hiába keresek háromszor annyit, mint az ösztöndíjam volt, egyszerűen nem jövök ki a pénzből soha. Nehéz a felnőtt lét. :(
Iskolába járni (nálam: általános iskola és gimnázium) sokkal rosszabb volt. Egyrészt ott még védtelenebb az ember, nem ismeri a jogait igazán, "nevelik", másrészt állandóan fölé magasodik a fenyegető jövőkép: hova vesznek fel, vagy mi lesz azután. "Minden most dől el", és a többi hangzatos frázis további nyomás alá helyezi a fiatalokat, akik ráadásul óriási változáson mennek át, tombolni kezdenek bennük a hormonok is, stb.
A munkahelyen is állandó a teljesítménykényszer, de sok munkakörben azért nincs olyan súlyos következménye a felkészületlenségnek vagy az átmeneti figyelemelkalandozásnak, mint az iskolában lehet. Továbbá legrosszabb esetben kirúgnak a munkahelyről, és keresel egy másikat, míg rossz tanulmányi eredményekkel elég komoly negatív hendikepet szerezhetsz magadnak.
Én szeretek sulkóba járni. Egyetemre leginkább.
Olcsó, jó a társaság, jó szobatársajat fogfam ki v mamahotel, egyegemi bulik stb...
A munka akkor fog bejönni nekem, ha találok olyat, ami igazi szenvedély számomra. Lassan kifutok az időből, elfogynak az ingyenes féléveim.
Alkalmazott nem leszek, az tuti. Kell nekem egy saját világ, amit én irányítok 😃 egy kis cégem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!