Mi a nemi identitásod és miben nyilvánul ez meg?
Én semmiként nem azonosítom magam. Már gyerekként sem tettem. Emlékszem, akkor hallottam először a transzneműekről, amikor óvodás voltam, és beszélgettem a barátaimmal arról, hogy én nem is értem, hogy lehet az, hogy valaki fiú testbe születik és lánynak érzi magát vagy lány testbe és fiúnak, mert én lány testbe születtem de se fiúnak, se lánynak nem éreztem magam soha. :D
Amúgy mindig sztereotíp fiús hobbijaim voltak: gyerekként legóztam meg autókkal játszottam, babához meg ilyen lányos dolgokhoz nem nyúltam soha. Csak nadrágban és sportcipőben voltam hajlandó járni, nem vettem fel rózsaszín vagy lila ruhát vagy szoknyát vagy bármi olyat, amin virágok vagy lányos minta volt.
Tinikoromra kezdtem kicsit lányosabban öltözni, mert gondoltam nagyobb esélyem lehet a fiúknál, ha nem úgy nézek ki, mint ők. :D Onnantól kezdve elkezdtem járni színesebb ruhákban meg néha vettem fel szoknyát meg balerina cipőt.
Most így a harmincas éveimre visszatértem a "fiús" korszakomhoz. Eldobtam az összes szoknyámat meg magassarkúmat, mert igazából rájöttem, sose illett hozzám egyik sem, és csak nadrágban, lapos sarkú fiús cipőben meg kényelmes pólóban vagy ingblúzban vagyok hajlandó járni. Ja és a hajam is "férfi" hajstílusúra lett vágva, pedig egész életemben előtte seggig érő hajam volt. :D
Nálam dettó ugyanez. Én fiútestbe születtem, de nem érzem magam se lánynak se fiúnak. Ezért is tettem fel a kérdést, mert kíváncsi voltam akik valamilyen neműnek érzik magukat, azok miért érzik magukat annak.
Már írták, hogy csak szocializáción múlik az egész, én ezzel egyet tudok érteni. Ennek ellenére a transzszexuálisok általában azt állítják, hogy ők már születéskor rossz testet kaptak.
Nőnek születtem, akként is definiálom magam. Nincs különösebb oka, hogy miért. Nem tudom, másként lett volna, ha férfiként kezeltek volna, vagy semlegesen állnak hozzám. Az az érzésem, hogy nem hiszem. De ez az egész téma szerintem túl van pörgetve. Remélem, hogy ezzel nem sértettem meg senkit.
De az biztos, hogy nem azért tartom magam nőnek, mert pl. jó a színlátásom. Ezt egy rakat festő vagy grafikus is elmondhatja magáról, de ettől még nem fogja magát feltétlenül nőként azonosítani, még ha a nemi sztereotípiáknak ez felelne meg.
#13 (#10 vagyok) A rossz testbe születés érzése egy dysmorphia nevű betegség miatt van, a legtöbb transzot diagnisztizálják is ezzel.
Mondjuk én sem tudom körülírni, hogy milyen érzés nőnek lenni, de ez nem változtat a tényen, hogy az vagyok. Ez olyan, mint hogy fehérnek vagy feketének lenni sem egy különleges érzés a szívedben, hanem ez a fizikai formád.
En 100%-ig nönek erzem magam, olyan ertelemben, hogy szeretek csinosan öltözködni ( szoknya, magassarku, smink, haj stb. a hetköznapokra, de pl. egy esküvöre tovabb valogatok ruhat mint a menyasszony :) ) Szeretem a testemet , ugy ahogy van (na jo, többe kevesbe). Szeretem a ferfiak elismerö pillantasait, szeretek nöiesnek latszani. Mindemellett van egy ferfias oldalam is ( pl. minden problemat egyedül akarok megoldani, szeretek dolgokat meg vagy összeszerelni, szeretek versengeni, kezdemenyezö vagyok a haloszobaban, es egesz jo a terlatasom) Szoktam is neha mondani, hogy en belül pasi vagyok. :)
Ettöl függetlenül en inkabb önallo nönek latom magam, mint ferfiasnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!