Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi az élet értelme?

Krisztián980703 kérdése:

Mi az élet értelme?

Figyelt kérdés
Arra lennék kiváncsi, hogy kit ki/mi motiválja az életben hogy tovább éljen, hogy minden nap mondjuk felkeljen és dolgozzon majd este haza érjen hulla fáradtan és lefeküdjön és minden kezdődjön előről. Jelenleg csak vegetálok nem tudom, hogy mi értelme végig gürizni egy életet és kiváncsi vagyok téged/titeket mi motivál a mindennapi életben hátha én is rá találok a válaszok között a számomra elfogadható "opcióra".

2017. júl. 31. 21:35
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
72%

Nekem az, hogy minnél több helyre eljussak, minnél több dolgot kipróbáljak, minnél több embert ismerjek meg, minnél több álmomat valósítsam meg.

Tudom, még gyerek vagyok, így nem voltak még pofonjaim az élettől, de most ezen a véleményen vagyok.

16/L

2017. júl. 31. 22:45
 22/26 anonim válasza:
67%
Anyukám szerint mindenkinek van egy "életcélja", hogy azért él, hogy ezt teljesítse. Sok barátom van, aki már megmentette valaki életét, talán nekik ez lehetett a "céljuk". Én orvosnak szeretnék majd tanulni, aztán életeket menteni. Engem ez motivál. Meg ugye az élet apró örömei.
2017. júl. 31. 22:46
 23/26 anonim ***** válasza:
48%

AZ,hogy te használj ki másokat,ne te légy,akit kihasználnak!

Elérni azt,hogy minél kevesebb erőfeszítéssel,minél jobban élj.

A többi maszlag,amivel a politikusok kábítják az embereket!

2017. aug. 1. 06:07
 24/26 anonim ***** válasza:
28%

Kedves Kérdező!

Az életnek az a célja/értelme, amit Te adsz neki. Ha nem adsz, nincs, ha adsz, van. Ennyi.

Te hogy döntöttél? Élsz most a lehetőséggel v még egy kicsit gondolkodsz rajta?

2017. aug. 1. 07:28
 25/26 anonim ***** válasza:
A kaja💕
2017. aug. 2. 08:38
 26/26 anonim ***** válasza:

Az élet értelme az,hogy minél többet megtegyünk,hogy minél többet átéljünk.Megismerjünk,alkossunk stb.

Megismerjünk:pl.minél többet elolvassunk,megtanuljunk,kipróbáljunk.Elolvassuk aztán egy idő után már nem is emlékszünk rá?-nem baj, egyszer olvastunk róla,ez is valami.Megtanuljuk ,bár nem értjük,de betanuljuk?-ez is valami.

Próbáljuk ki a buszvezetést,a hógolyózást,a röplabdát stb.,stb.Legalább egyszer.

És alkossunk.Például,bármennyire is nem értünk hozzá,legalább egy verset,festményt,szobrot hozzunk létre,nem baj,ha silány,ezzel is nagyobb,több a világ és mi magunk is.

Mindent megtenni,amit elméletileg lehetne,szó szerint mindent persze semelyikünk sem tud,legfeljebb valami szimbolikus formában ,pl.:

"Minden(ki) nevében:

Mindent megcsinálok: 1 2 megvan

ezt is 1 2 megvan azt is 1 2 megvan

Mindent átélek: 1 2 megvan

ezt is 1 2 megvan azt is 1 2 megvan"

Így, jelképesen.

+" Mi az élet értelme?A megfelelő válasz(ok):

- ...,-...,-...,-... stb.

Bármi és bármilyen az élet értelme,megcsinálom: 1 2 megvan "

1 2 megvan-így vagy más tetszőleges formában.

"(Meg)mindenni" mindent és "(meg)mindenve lenni" minden által.Az élet értelme,röviden.

Én is csináltam egy csomó mindent,foglalkoztam egy csomó mindennel.

Az élet értelme az is,hogy megkérdezzük ,mi az élet értelme és hogy -akár így,akár úgy-válaszoljunk rá.Nagyon helyes,hogy megkérdezted!

2017. szept. 11. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!