Mi az élet értelme?
Tapasztalat általi fejlődés.
", hogy minden nap mondjuk felkeljen és dolgozzon majd este haza érjen hulla fáradtan és lefeküdjön és minden kezdődjön előről. Jelenleg csak vegetálok"
Magadból indulsz ki. Attól, hogy te úgy éled az életet, hogy vegetálsz, szenvedsz, mások nem így élik az életüket. Mások azért élik még, mert élvezik is.
Téged is ugyanaz motivál, mint másokat: Az élvezet az életben. De mivel egész nap csak dolgozol, szenvedsz, hullaként hazaérsz, nem sok élvezet jut neked.
Lehet furán fog hangzani, de én azért élek (jelenleg), hogy megtaláljam a célom, ami az elkövetkezendő felnőtt éveimben fontos lesz. Ezért igyekszem gondolkodni, ami sajnos nagyon fárasztó, és megtudni mi is érdekel igazán, amivel kezdeni tudnék valamit.:)
18/L
Illúzióromboló magyarázat következik:
Az ember egy ösztönlény. Biológiailag egy állat. Életformáját tekintve a célja semmiben nem tér el bármely más életformáétól, ami a világon megtalálható.
A cél: TÚLÉLNI.
A túlélést két tényezővel lehet megvalósítani:
1) Életben-maradás.
2) Átörökítés.
Nem kell ezt a kérdést tehát túlbonyolítani. Az élet értelme, hogy elérd a célodat. A belénk kódolt cél pedig az, hogy éljük túl minél tovább, és életünk alatt örökítsük át a génjeinket (=nemzzünk utódokat).
És ennyi. Semmi más.
Így vagyok vele én is...két éve kezdtem el, és még semmi:/ De nem szabad feladni, és rengetegszer újrakezdtem, majd újra nem sikerült. Most azt próbálom, hogy minél több ideig tudjak egyfelé koncentrálni és ne térjek el a kitűzött rövidtávú céljaimtól:)
#13 voltam
Semmi.
Olyan ez az egész, az egész élet mint egy kötelező feladat, amit meg kell csinálni, véghez kell vinni, valahogy mindenki olyan egyformán csinálja, egységesen egyformán élik. Kivételek persze akadnak :D
Felépíted (márha sikerül) az életed, a karriered és már vége is van az egésznek, az egész életednek.
Melyik az a retardált,életléptelen,nyomorék,amelyik lepontozza azokat a válaszokat,amik nem egyeznek az ő véleményével?
Erre mi szükség van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!