A székelyek miért utálják a magyarokat?
A székely magyarok miért utálják a magyarországi magyarokat?
Van rengeteg székely magyar ismerősöm, sőt még a nővérem élettársa is székely. (Vagyis a románra jobban hajaz, jobban is szereti őket)
Mindenkivel nagyon jól kijövök, ők is velem.
Viszont nemrégen bekövettem egy Facebook oldalt aminek az a neve hogy Fesztnyitva Webbót (vagy valami ilyemsi). Ezen az oldalon Erdéllyel és székelyekkel kapcsolatos posztokat osztanak meg, viszont észrevettem, hogy 20 kommentből 18 az az hogy "a magyarok táposak, próbáljanak meg itt élni, el vannak kényeztetve, azt hiszik románok vagyunk, erdély sose lesz magyaroké inkább legyen független mert ezek a táposak meg nem érdemlik, meg bár csatolnák egész magyarországot romániához" stb.
Mire ez a nagy gyűlölet? Az nem is székely, nem is magyar aki ilyet mer mondani.
Ja a kedvenc kommentem a "azért megyek szavazni a fideszre, hogy alátok tegyek nektek táposoknak".
(Ja, de ha már itt vagyunk valaki elmagyarázná miért van joguk szavazni a székelyeknek, ha még nincs is bejelentett állandó lakcímük Magyarországon?) Mindegy ez nem fontos csak eszembe jutott.
Én tisztelem a székely magyarokat, főleg azért mert jobban megőrzik a magyar hagyományt. Ugyanúgy nézek rájuk is mint egy magyarországi magyarra. A tájszólásukat is nagyon kedvelem, nem kinevetem.
De bennük hogy fejlődött ki ez a gyűlölet? Féltékenyek? (Mire?) Agymosottak lettek? Elrománosodtak? Vagy mi történt?
Előre is köszi a válaszokat. Ha vannak itt székelyek akkor kíváncsi lennék a ti véleményetekre is. Nyugtassatok meg, hogy ez csak pár begyöpösödött fél-románok véleménye volt, és nagy részben nem utálnak minket.
A magyar termékből amit megvesz semmi se jut az államhoz, mert a külföldi adót fizeti utána. A gazda jól jár, persze. De azon túl ez se sok.
És ez hogy mennyi magyar terméket vesznek csak feltételezés. Semmi se kötelező. Nem úgy mint az adó amit te meg én kötelezően fizetünk hogy utána választás előtt ami a lopások után megmaradt azt még szétosszák közöttük.
Nem utálnak egységesen, egyszerűen bunkó emberek hozzászólását olvastad. Mármint nem tudom mi a düh forrása, de szerintem csak pár buta, félrevezetett emberről lehet szó.
Mondjuk igen, széles körben elterjedt a táposozás, de nem rosszindulatból. Úgy képzeld el, hogy az ilyen kényeskedő Éjjel-Nappal Budapest-szerű magyarországi emberekre meg megnyilvánulásokra használják (legalábbis ahol én élek).
Na álljon meg a menet. Volt nekünk egy magyarországi családbarátunk. Egy öreg házaspár. Hét évig jártunk egymáshoz, ők ide Erdélybe, mi oda Magyarországra. Aztán tudatta velünk, hogy megvett minket a drága Fidesz, és befejezték velünk a kapcsolatot. Vagy ide a városunkba szokott jönni minden évben egy diákcsapat Magyarországról. A magyar diákok bevallották, hogy minden évben úgy készítették fel őket az erdélyi útra a TANÁROK, hogy: "Ne nézzétek le a székelyeket, mert kicsit szegényebbek, mint mi!". Lehet, hogy szegényebbek vagyunk b*sszátok meg, de a hazaszeretetünk sokkal nagyobn. Vagy a nénjémet itt jobban megbecsülték a tanári diplomájával, mint Pesten. Pesten amikor kiderült, hogy erdélyi, úgy bántak vele, mintha kapcájuk lett volna. Ez mi kérem? Szégyen és gyalázat. Van annak oka, amit mi teszünk székelyek. Csak az kell, hogy eljöjjetek ide Erdélybe, és kinyaljuk a s*ggeteket. Szánalmas.
Hát ezeken kéremszépen, nagyokat nevettem. :D Minden igaz. Köszönjük magyar testvérek.
#15 Szóval megutáltad a magyarságot, mert egy házaspár a politikára hivatkozva megszakította veled a kapcsolatot?
Jó, mondjuk azt tényleg nem érteni, hogy egy olyan miért szavaz Magyarországra aki nem oda született, nem ott él és még csak nincs is bejelentett lakcíme ott.
Levélben szavazhattok, míg egy külföldön ideiglenesen dolgozó magyarországi magyar ezt nem teheti meg, csak ha konzulátusra megy, vagy hazautazik.. Pedig neki érdeke az ország dolgai, hisz ha egyszer hazatér, oda megy vissza.
Nem jó, hogy a jelenlegi kormány visszaél az erdélyiek (és mások) szavazataival, csak sokan ezt nem veszik észre...
Azt viszont sosem tapasztaltam, hogy valakit azért lenéznének Magyarországon, mert külhoni. Szerintem ott más volt az indok amiért ezt tapasztalta ismerősöd.
Igenis megvannak becsülve az erdélyiek, hisz nagyon jó szakemberek, jó lelkűek és tartják a kultúrát. Legalábbis a körökben amikben én mozgok, minden ember hasonló véleményen van.
A politika egy mocskos dolog, mindenben csak a gyűlöletet szítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!