Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A székelyek miért utálják a...

A székelyek miért utálják a magyarokat?

Figyelt kérdés

A székely magyarok miért utálják a magyarországi magyarokat?

Van rengeteg székely magyar ismerősöm, sőt még a nővérem élettársa is székely. (Vagyis a románra jobban hajaz, jobban is szereti őket)

Mindenkivel nagyon jól kijövök, ők is velem.

Viszont nemrégen bekövettem egy Facebook oldalt aminek az a neve hogy Fesztnyitva Webbót (vagy valami ilyemsi). Ezen az oldalon Erdéllyel és székelyekkel kapcsolatos posztokat osztanak meg, viszont észrevettem, hogy 20 kommentből 18 az az hogy "a magyarok táposak, próbáljanak meg itt élni, el vannak kényeztetve, azt hiszik románok vagyunk, erdély sose lesz magyaroké inkább legyen független mert ezek a táposak meg nem érdemlik, meg bár csatolnák egész magyarországot romániához" stb.

Mire ez a nagy gyűlölet? Az nem is székely, nem is magyar aki ilyet mer mondani.

Ja a kedvenc kommentem a "azért megyek szavazni a fideszre, hogy alátok tegyek nektek táposoknak".

(Ja, de ha már itt vagyunk valaki elmagyarázná miért van joguk szavazni a székelyeknek, ha még nincs is bejelentett állandó lakcímük Magyarországon?) Mindegy ez nem fontos csak eszembe jutott.

Én tisztelem a székely magyarokat, főleg azért mert jobban megőrzik a magyar hagyományt. Ugyanúgy nézek rájuk is mint egy magyarországi magyarra. A tájszólásukat is nagyon kedvelem, nem kinevetem.

De bennük hogy fejlődött ki ez a gyűlölet? Féltékenyek? (Mire?) Agymosottak lettek? Elrománosodtak? Vagy mi történt?

Előre is köszi a válaszokat. Ha vannak itt székelyek akkor kíváncsi lennék a ti véleményetekre is. Nyugtassatok meg, hogy ez csak pár begyöpösödött fél-románok véleménye volt, és nagy részben nem utálnak minket.

2017. júl. 30. 12:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
27%
Legközelebb már a közutakból szedik ki a vas árának díjat
2017. júl. 30. 12:54
 2/16 anonim ***** válasza:
36%
Inkább fordítva van. Ki románozik kit ? Ki szerint nem magyarok ?
2017. júl. 30. 12:57
 3/16 A kérdező kommentje:

A tanulatlanok románozzák le az székely magyarokat. A tanultak, okosabbak nem fogják, még gyűlöletből sem. És én még egyetlen egy magyarral sem találkoztam ami kifejezetten utálná a székelyeket. Inkább a románokat. Mindenki úgy ismeri az erdélyieket a körömben, hogy ezermesterek, az ég világon mindenhez értenek és mindent profin megcsinálnak. (Ez valóban így van, tapasztalat.)

#1,2 Mi?

2017. júl. 30. 13:08
 4/16 Clay Morrow ***** válasza:
55%

Ez pont fordítva van. Az igazi székely koma biztos, hogy nem csipázza a szőröstalpú román szomszédlakósokat. Itt élek mióta születtem és székelyekkel vagyok körülvéve, egyik sem utálja a magyarországi magyarokat, persze letáposozzák de ez egy csúfondáros szleng amit néha rátok akasztanak/unk, de ennyi, gyűlöletről szó sincs, a székelyek nagyon összetartóak és hagyományőrzők.

Kicsit belegondolhatnál helyzetünkbe, itt Erdélyben a románok számára "bozgor"-ok vagyunk, mocskos magyarok. Ha pedig kimegyünk Magyarországra mindenki szúrós szemmel néz, hogy rohadt románok vagyunk. Németországban pedig még cigánynak néznek. Azért szerintem egy kicsit jogosan lehetnek feldühödve a székelyek, az itteni magyarok. Facebookon is nem egy ilyen kommentet olvastam magyarországi testvéreinktől: SZÉKELY? AZ MI? VALAMI ROMÁN KORCS?

Vagy amikor kint tartózkodtam MOn és a kedves testvéreink közül a jobb fej szomorúan azt mondta nekünk, hogy: "ugye tudjátok hogy akik tisztában vannak azzal, hogy Erdélyből jöttetek azok románként tekintenek rátok?"

És nem azt mondom, hogy minden magyar ilyen, de van pár, találkoztam viszont olyanokkal is akiknek semmi bajuk nem volt erdélyi származásunkkal.

2017. júl. 30. 13:19
 5/16 anonim ***** válasza:
43%

Én személy szerint nem tisztelem kicsit se a székely "magyarokat".

Aki nagyon magyarnak vallja magát de kint él az nyugodtan beköltözhet. Fizetheti az itteni adókat, fizetheti az itteni árakat, élhet az itteni törvények alapján, az itteni fizetésből.

Jah, az már kevésbé tetszik mikor 27%-os az áfa és minden segélyen élőt el kell tartani úgy hogy a minimálbér 80e ft.

Ennek ellenére rengetegen határon túlról elmennek szavazni úgy hogy rájuk az nem vonatkozik. Illetve az anyaországból az itt élő emberek pénzéből kapott támogatás meg jól esik. De ő ide adót mikor fizet? Vagy mikor küld vissza bármit? Hülye lenne.... Jól kapja a "jussát" míg más farkával veri a csalánt. Aztán meg beállítja magát áldozatnak hogy milyen rossz is két ország között maradni. De költözni meg büdös lenne ugye...

2017. júl. 30. 15:26
 6/16 anonim ***** válasza:
33%
4-es. Ha beköltöznél, itt dolgoznál és élnél. Az adódat ide fizetnéd és tisztességes lennél akkor egy rossz szavam nem lehetne rád. Elfogadnálak magyarnak. Mondanám hogy mehess szavazni. De úgy hogy csak a támogatások kellenek itthonról, beleadni meg büdös, így egyenlőre hanyagoljuk hogy sajnáljalak.
2017. júl. 30. 15:29
 7/16 anonim ***** válasza:
74%

Nem a magyarokat utálják, hanem azokat a paraszt honfitársaikat, akik lerománozzák őket, miközben ők nem azok...

És nyilván székelyek között is vannak bunkófalvi tahók, mint mondenhol a világon, ahol emberek élnek. Nincs ezen semm különleges 😃

2017. júl. 30. 15:33
 8/16 anonim ***** válasza:
29%
Amúgy ha makró szinten nézzük a dolgokat, akkor valószónűleg még mindig több pénz áramlik be a székely magyarságtól ide, mint amennyi támogatást visszaküldünk.
2017. júl. 30. 15:37
 9/16 anonim ***** válasza:
49%
Én erről még nem hallottam, hogy utálnák a magyarokat. Én mindig is nagy tisztelettel tekintek az elcsatolt részen élő honfitársainkra, a 2004 es szégyenteljes állampolgársági szavazás miatt én sztégyellem magam, pedig igennel szavaztam, hogy kapják meg az állampolgárságot, nem is értem, hogy miért x-eltek nemmel annyian.
2017. júl. 30. 17:01
 10/16 anonim ***** válasza:
45%
8-as. Ezt légyszi fejtsd ki nekem részletesebben. Hogyan is áramlik be a székelyektől Magyarországra pénz?
2017. júl. 30. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!