Akkor talán azokon a nemzetközi fórumokon kereskedj a kérdéseddel. Ott lesz sikered, nem itt.
Ez az oldal még mindig magyar, bocs.
"magamat gondolkodó embernek tartom"
Inkább tűnsz nagyokosnak mint gondolkodónak, de te tudod.
Ez csak agresszív fröcsögés a kérdező részéről, nem is értem mi volt a célja azzal, hogy kiírta a kérdését.
Szép név, de ha adhatnám a gyermekemnek, akkor sem adnám sem ilyen, sem más formában ezt a nevet(megbeszéltük a férjemmel, hogy a 10 leggyakoribb névből nem választunk).
A Sophie írásmód nekem nem tetszik.Meg maga a név sem.Nem adnám a gyerekem.Hogy aztán csúfolják?
Régen néztem egy műsort,az volt a neve "Sophie szerint a világ".
A bátyám mindig úgy hívta "Szopi szerint a szopás"
Zsófia
6 betűs női név
Naptári napok:
Szeptember 17.
Naptárban nem szereplő névnapok:
Április 30.
Május 15.
Augusztus 1.
Név jelentése:
Bölcsesség
Név eredete:
Görög eredetű, a Szophia névből
Név elemzése:
A Zsófia rendkívül gyors, éles eszű, találékony gondolkodású személyiség lehet. Elemzőkészségére jellemző, hogy az élet misztériumának tényszerű megértésére törekszik. Szereti befejezni, aminek nekilátott anélkül, hogy közben mások zavarnák. Kedveli a rendet maga körül, és az életében minden tekintetben, igyekszik rendet tartani. Komolyan veszi az életet, és mivel nagyon érzékeny, ezért sokszor mély fájdalmat él meg.
Becenevek:
Zsófi, Zsófika, Zsóci, Zsóvika, Zsóka
Hírességek:
Balla Zsófia - költő
Bán Zsófia - író
Dénes Zsófia - író, újságíró
Farkas Zsófia - szobrászművész
És ezek után szerinted csúnya hangzású?! Félre ne érts, én is jobb szeretem ahogy a külföldiek hívnak (bár akkor én maradok a spanyol Sofia-nál), de azért a magyart se mondanám csúnyának...
Üdv: Egy névrokonod!
"A bátyám mindig úgy hívta "Szopi szerint a szopás""
Tudod, vannak értelmes emberek is, nemcsak bátyád-féle.
Nekem is jobban tetszik a Sophia / Szófia, mint a Zsófia. Egyrészt eredeti nyelven is Szófia a kiejtés. Mivel ez nem magyar, hanem görög eredetű név. Másrészt a zs betű baromi ronda és szlávos betű. Miért nem mindegy hogy ír valaki egy nem magyar nevet ? Ha pl az Emese helyett Emeshe lenne, az más.
Nem tudom miért borul mindenki így ki hogy külföldi hangzású. Újság tördelő voltam, mindig elolvastam az anyakönyvi híreket. Mindenki annyira szeretné hogy a gyermeke neve figyelemfelkeltő legyen, hogy már egyik sem az. Hidd el, olyan hülye nevek vannak, a Sophie név az még teljesen normális, szép.
Egyébként annak utána néztél hogy lehet e ezzel az írásmóddal anyakönyvezni? Mert nem biztos hogy engedik.
Még annyi hogy ismerőseim igazi ősmagyar neveket adtak a gyerekeimnek (nem írom le nehogy megsértődjön akinek ez a neve) Na azoknak van még olyan hangzása hogy fejre állok tőle. A kisfiú meg sokszor 3x 4x bemutatkozik mert nem értik a nevét. Pedig ez igazi magyar név, ahogy a szülei szokták mondani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!