Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A Sophie névről mi a véleménye...

A Sophie névről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

2017. júl. 6. 18:38
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
65%

Akkor talán azokon a nemzetközi fórumokon kereskedj a kérdéseddel. Ott lesz sikered, nem itt.

Ez az oldal még mindig magyar, bocs.

2017. júl. 7. 02:26
 22/36 Fatal_3rror_ ***** válasza:
68%

"magamat gondolkodó embernek tartom"

Inkább tűnsz nagyokosnak mint gondolkodónak, de te tudod.

2017. júl. 7. 07:11
 23/36 anonim válasza:
32%

Ez csak agresszív fröcsögés a kérdező részéről, nem is értem mi volt a célja azzal, hogy kiírta a kérdését.

Szép név, de ha adhatnám a gyermekemnek, akkor sem adnám sem ilyen, sem más formában ezt a nevet(megbeszéltük a férjemmel, hogy a 10 leggyakoribb névből nem választunk).

2017. júl. 7. 07:36
 24/36 anonim ***** válasza:
53%

A Sophie írásmód nekem nem tetszik.Meg maga a név sem.Nem adnám a gyerekem.Hogy aztán csúfolják?

Régen néztem egy műsort,az volt a neve "Sophie szerint a világ".

A bátyám mindig úgy hívta "Szopi szerint a szopás"

2017. júl. 7. 07:45
 25/36 anonim ***** válasza:
82%
Magyarországon, Magyar vezetéknévhez nem adnám nekem erőltetett és giccses nagyon nem tetszik. De miért kérdezed ha nem fogadod el más véleményét?
2017. júl. 7. 07:55
 26/36 anonim ***** válasza:
71%

Zsófia

6 betűs női név

Naptári napok:

Szeptember 17.

Naptárban nem szereplő névnapok:

Április 30.

Május 15.

Augusztus 1.

Név jelentése:

Bölcsesség

Név eredete:

Görög eredetű, a Szophia névből

Név elemzése:

A Zsófia rendkívül gyors, éles eszű, találékony gondolkodású személyiség lehet. Elemzőkészségére jellemző, hogy az élet misztériumának tényszerű megértésére törekszik. Szereti befejezni, aminek nekilátott anélkül, hogy közben mások zavarnák. Kedveli a rendet maga körül, és az életében minden tekintetben, igyekszik rendet tartani. Komolyan veszi az életet, és mivel nagyon érzékeny, ezért sokszor mély fájdalmat él meg.

Becenevek:

Zsófi, Zsófika, Zsóci, Zsóvika, Zsóka

Hírességek:

Balla Zsófia - költő

Bán Zsófia - író

Dénes Zsófia - író, újságíró

Farkas Zsófia - szobrászművész

[link]

És ezek után szerinted csúnya hangzású?! Félre ne érts, én is jobb szeretem ahogy a külföldiek hívnak (bár akkor én maradok a spanyol Sofia-nál), de azért a magyart se mondanám csúnyának...

Üdv: Egy névrokonod!

2017. júl. 7. 08:09
 27/36 anonim ***** válasza:
88%

"A bátyám mindig úgy hívta "Szopi szerint a szopás""

Tudod, vannak értelmes emberek is, nemcsak bátyád-féle.

Nekem is jobban tetszik a Sophia / Szófia, mint a Zsófia. Egyrészt eredeti nyelven is Szófia a kiejtés. Mivel ez nem magyar, hanem görög eredetű név. Másrészt a zs betű baromi ronda és szlávos betű. Miért nem mindegy hogy ír valaki egy nem magyar nevet ? Ha pl az Emese helyett Emeshe lenne, az más.

2017. júl. 7. 09:24
 28/36 anonim ***** válasza:
3%
Sophie,tipikus prosti név,külföldön!
2017. júl. 7. 11:38
 29/36 anonim ***** válasza:
91%
Magyarországon adminisztrációs és kiejtésbeli nehézségeket fog okozni egyeseknek. Pl.: én hallottam már Szophinak is kiejteni a Sophie nevet többször is.
2017. júl. 7. 13:02
 30/36 anonim ***** válasza:
81%

Nem tudom miért borul mindenki így ki hogy külföldi hangzású. Újság tördelő voltam, mindig elolvastam az anyakönyvi híreket. Mindenki annyira szeretné hogy a gyermeke neve figyelemfelkeltő legyen, hogy már egyik sem az. Hidd el, olyan hülye nevek vannak, a Sophie név az még teljesen normális, szép.

Egyébként annak utána néztél hogy lehet e ezzel az írásmóddal anyakönyvezni? Mert nem biztos hogy engedik.

Még annyi hogy ismerőseim igazi ősmagyar neveket adtak a gyerekeimnek (nem írom le nehogy megsértődjön akinek ez a neve) Na azoknak van még olyan hangzása hogy fejre állok tőle. A kisfiú meg sokszor 3x 4x bemutatkozik mert nem értik a nevét. Pedig ez igazi magyar név, ahogy a szülei szokták mondani...

2017. júl. 8. 07:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!