Sophie tetszik?
Édesapám nem magyar, külföldön születtünk. Pl a családunkban: (had ne irjam le a konkrét nevet) a bátyámnak olyan nevet adtak, aminek van magyar megfelelője is. Úgy képzeljétek el, mint pl. George és György. Na most..A külföldi útlevelében George van..a magyarban pedig György :)
Ez igy működik amúgy. Szóval attól, hogy pl. Sophie, még lehet Zsófi is. De ez csak egy pl..
sem a párom, sem én nem Mo.-n születtünk, bár én éltem ott hosszabb ideig, és egyik anyanyelvem a magyar.
én nem kötődöm úgy a magyar földhöz, mint egy ott született, ott felnőtt ember.
4 nyelven beszélek a magyaron kívül, magamat kozmopolita polgárnak tartom.
a Zsófia név nem tetszik, semmiféle magyar virtuskodás miatt nem adnám.
a név eredetije görög, a Zsófia a magyarított változat, amit Debrecentől Sopronig, Pécstől Győrig mindenki megért, de azon kívül külföldön szívás.
a Sophie viszont ugyanazt jelenti egy angol, német vagy francia ajkúnak is, könnyebben kiejthető, leírható, és számomra szebb, mint a Zsófia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!