Sophie tetszik?

Figyelt kérdés
mit szóltok a Sophie keresztnévhez? vegyes pár esetében.

2017. ápr. 3. 19:45
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

ott miért kérdezném, mikor tele van Sophie-kal?

Mo.-n is van otthonunk, és külföldön is, nem lecövekelve élünk, hanem jövünk-megyünk, a gyerek több kultúrában fog felnőni, köztük a magyarban is.

2017. ápr. 3. 20:16
 12/26 anonim ***** válasza:
40%
Szép, finom, lágy, nőies, megállja a helyét bármely kultúrában. Külföldi párral nekem is esélyes név lenne.
2017. ápr. 3. 20:19
 13/26 A kérdező kommentje:

köszi!

ez a finomság és lágyság hiányzik számomra a Zsófia névből, ami a Sophie-ban megvan!

a Zsófiát nagyon keménynek, hivatalosnak, darabosnak érzem, és még a Zsófi alakját sem kedvelem.

2017. ápr. 3. 20:25
 14/26 anonim ***** válasza:
21%
Egyetértek. + még nekem az sem tetszik, ahogy itthon a Zsófiákat ZsóFIKÁZZÁK.
2017. ápr. 3. 20:28
 15/26 A kérdező kommentje:

ja, az durva! :(

felháborító, hogy miközben orrba-szájba erőltetik az angolt, nem engedélyezik a Sophie írásmódot.

biztos nem égetném a gyerekemet a fonetikus átírással.

már a Dzsesszika, Debóra, Zsáklin stb. nevektől is falra tudnék mászni.

miközben olyan hülye neveket engedélyeznek, mint az Ajándék vagy a Bodza.

2017. ápr. 3. 20:34
 16/26 anonim ***** válasza:
15%

"Vegyes párról van szó, biztos nem lesz a gyerek Zsuzsa meg Mari. Magyar kultúra, blabla."

Neked fogalmad sincs a magyar kultúráról. Sem a Mária, sem pedig a Zsuzsanna nem magyar név.

A hülye Ajándék és Bodza legalább magyar név. Mivel különb a Dóra ? A jelentése annak is ajándék. Ja hogy nem magyarul van ? Szánalmas lett ez a nép.

2017. ápr. 3. 21:02
 17/26 A kérdező kommentje:

én rohadtul nem szeretném, ha ebből a kérdésemből hazafias topicot csinálnátok.

tanuljatok nyelveket, utazzatok sokat, nyissatok más kultúrák felé is.

ha nem kétlaki lennék és többnyelvű, akkor sem zárnám be magam tudatosan egyetlen nyelvbe és kultúrába (magyar), és eszembe sem jutna nemzeti alapon választani nevet.

ne már!

2017. ápr. 3. 21:05
 18/26 anonim ***** válasza:
46%
# 16 L eszarom a hülyeségeidet. És a kérdező is. Az ő gyereke Sophie lesz, ha földhöz vered magad, akkor is. Te majd a magadét elnevezheted Kevének meg Saroltnak, meg Koppánynak, az aztán szép. Röhej ez a magyarbuzgás.
2017. ápr. 3. 21:06
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

Ha magyarosítani akarunk, akkor a fonetikus Szofi helyett inkább Szófia, az olyan hercegnős, és nincs benne az a keménység, amit említettél, mint a Zsófiban. Plusz hivatalosan anyakönyvezhető itthon. :)

Viszont a kérdés hátterét tekintve, miszerint nem magyarok vagytok, nekem tetszik és elfogadható a Sophie is. Különleges hangzása van. Bár én a Zsófit is szeretem. :)

2017. ápr. 3. 21:29
 20/26 A kérdező kommentje:

semmiképp nem adnám a bolgár főváros nevét, és ugyanolyan kimért a Szófia, plusz semmi köze etimológiailag a Sophie-hoz, ne tévesszen meg a hasonló hangzás.

a Sophie-t évek óta a világ legszebb, legkedveltebb nevének választják meg Amerikától kezdve Ausztriáig.

marad ez!

és nem azért, mert ennyire népszerű, hanem mert tényleg nagyon-nagyon tetszik ez a név, mindig is imádtam.

2017. ápr. 3. 21:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!