1. a Zsófia a világon biztos nem a legnépszerűbb név, lévén, hogy magyar név, de nem magyar eredetű.
a Sophie viszont kb. 2012. óta a világ legnépszerűbb neve Amerikában és több európai országban is.
hangsúlyozottan a Sophie, és nem a Zsófia népszerű!
2. Sophie Marceou
helyesen: Marceau
3. Magyarországon nyilván élnek vegyes családok, ahol a gyereket külföldön anyakönyvezték, plusz olyanok, akik kitűnően beszélnek idegen nyelveket, így semmivel sem furcsább egy hazai Sophie, mint egy bécsi Béla vagy londoni Réka.
Magyar névnek nem tetszik. Úgy értem, hogy mondjuk Kovács Sophie. Vagy magyar írásmóddal: Kovács Szofi. Pedig mostanában már adható és úgy látom, sokan rákaptak. De úgy mint például Sophie Turner, tetszik.
Magyarul inkább maradjon a Zsófia, még ha kicsit más is a hangzása. Az én nevem is, kötődöm hozzá.
Szerintem meg szép és büszkén viselem.
Ízlésen nem érdemes vitatkozni, de azt nagyon nem tartom szép dolognak, ha lerondázol egy nevet egy olyan ember előtt, akiről pontosan tudod, hogy így hívják és még szereti is a nevét.
hát, ízlések és pofonok, nem látom be, miért kéne alakoskodnom, csak azért, mert téged is így hívnak.
engem is, de utálom attól még.
nekem a Szofi írásmód nem tetszik, mert ez fonetikus átírása az eredeti, a legtöbb külföldi (német, angol, francia stb.) használt Sophie-nak.
nekem pont így tetszik íz írásmódja: Sophie
gyűlölőm a fonetikusan átírt neveket, annyira röhejesek, ostobák, a globalizáció korában és úgy, h. több nyelven perfekt vagyok, egyszerűen röhej, hogy Szofi!!!
1. Nem is azt mondtam hogy a Zsófia, hanem maga az eredeti név helyi formái...
2. Most akkor a világ vagy Amerika...?
3. Amerikában és Franciaországban mondjuk jól hangzik, természetesnek a Sophie. Magyarországon nem, ennyi.
4. Mi a búbánatos gyíknak teszel fel egy kérdést, megkérdezve az emberek véleményét, ha utána elmondod hogy mindenki hülye aki nem a te véleményed osztja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!