Miért nem veszik fel manapság a nők teljesen a férjük nevét?
Hát,ami azt illeti,igaz,minek írom le,de az anonimitás végett,lehetőség van rá:ugye mérnök nő,huszonéves,az apja szintén mérnök,az anyja pedagógus,magyarul értelmiségi család.Nem az a lényeg,illetve nem csak az,hogy milyen a háttér,hanem milyen közötted,és a férfi között a pszichológiai státusz,érted kislány? Mellesleg az én apám muszlim,innentől fogva kötelező a hölgynek minden úgy tennie,ahogy az erkölcsileg,és természeténél fogva adott.
Egyébként én váltam el a hölgytől,miután a családom lincseléssel fenyegette meg,mert félre tudott lépni,nem akartam bajt,nem működött,ennyi.
Köszönöm a válaszokat.
Hát, ha én egyszer férjhez megyek, biztos hogy nem veszem fel a férjem egyik nevét sem. Nem hiszem, hogy tanulatlan lennék, vagy bármi ilyesmi, én is orvostanhallgató vagyok, ha ez számít. Hogy miért tartom meg a nevem?:
1. Mert manapság már a férjem nem a "gazdám", az "uram". Nem fogunk összenőni, attól még, hogy házasok vagyunk két külön ember maradunk. Nem hiszem, hogy attól rossz feleség lennék, hogy önálló nő vagyok és dolgozom, saját keresetem van és nem csak a gyerekeket tologatom a babakocsiban és a könyveket porolom a polcon egész nap.
2. Szerintem hülyén hangzik, hogy Kovácsné dr X Y. A dr Kovácsné dr X Y meg főleg. Plusz kétszer vagy háromszor kéne új személyit/útlevelet/minden mást csináltatni, ha nem kötöm egybe a diplomával az esküvőt, amit nem tervezek.
3. Ez nálam annyira nem szempont, de csak Magyarországon szokás ez a név felvétel (még egy közel-keleti muszlim országban élő ismerősöm sem hallott ilyesmiről). Nem tervezek kimenni külföldre, de ha mégis egyszer kimennék, gondolom eléggé meresztgetnék a szemüket, ha meghallanák, hogy Mária Kovácsné Kiss, vagy Istvánné Kovács a nevem.
Szerintem neked nem nő kellene, hanem birka. Az nálatok úgyis hagyomány, ugye. Aztán azt úgy nevezed el, Ahmedkám, ahogy akarod.
Nyugodtan panaszkodj a nőkre, akár meg is pukkadhatsz. Csak majd légyszi ne a tömegben csináld robbanóanyaggal, ahogy a te "kultúrádban" szokás, köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!