Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van itt még olyan, aki nincs...

Van itt még olyan, aki nincs fent Facebookon, és utálja?

Figyelt kérdés

Én már 3 éve nem vagyok fent.

Egyszerűen undorítónak tartom az egészet.

Bárhol megy az ember, azt veszi észre szinte bármilyen korosztályú embereken, hogy kezükben a telefon és görgetik azt a rohadt facebook hírfolyamot.

Volt több olyan ismerősöm is, aki naponta legalább 3-szor posztolt valamit, és összesen már ezer körüli posztolása lehet. Tényleg ennyire beteg emberek vannak?

Erre persze sokan azt mondják, hogy tudatosan kell használni, és dicsekednek vele, hogy ők bezzeg tudatos facebook felhasználók, megválogatják a tartalmat, és nem érinti őket az oldal szenny része. Szerintem meg az egész oldal egy szenny.

Egyszerűen félelmetesnek tartom azt, hogy egy név alapján betekinthetek az illető életébe. Megnézhetem a személyes adatait, a szexuális hovatartozását, azt hogy mit szeret, és gyönyörű képbeállításokat is nézhetek róla, ráadásul nem is egyet, hanem ötvenet.

És mielőtt valaki ezzel jön: nem azért nem vagyok fent az oldalon, és nem azért kritizálom, mert valami nagy értelmiséginek tartom magam, hanem egyszerűen valami óriási nagy hányingert vált ki belőlem az egész.

És ami szomorú szerintem, hogy az emberek nagy részének ez a véleménye a dologról, de mégis fent van, és nyomja.

2017. jún. 25. 21:43
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:

Milyen világmegváltó ambíciókról beszélsz?

Én csak leírtam a véleményemet, és megnéztem hogy hány ember ért vele egyet, és hány ember van az ellenkező álláspontom, és a különböző álláspontokból pedig mindenki leszűrheti a saját konklúzióját, esetleg léphet ez ügyben, például rendbe teheti a saját profilját, kiszűrheti az olyan embereket és tartalmakat, lájkolásokat, amit károsnak ítél meg, és nem kíván látni ezentúl.

Nem hinném, hogy az emberek lennének hülyék, és nem is ezt a szót használnám. Inkább azt mondanám, hogy tudatlanok. Mint tudjuk a tömeg könnyen manipulálható, és manipulálja is őket mindenféle médium.

Nos, vannak olyan dolgok, amiket milliók, sőt milliárdok használnak, és mindenki egyetért vele, hogy az hasznos, előrébb viszi az életet.

A Facebookot pedig milliárdok használják, és valószínűleg sokan egyetértenének azzal, amik itt elhangzottak.

De az nem megoldás, hogy nem görcsölsz rajta és kizársz az életedből minden problémát, mert akkor nem engeded el a feszültséget a dolog iránt, hanem magadban hagyod. A lényeg pont a dolognak a megértése lenne, hogy mik a problémák ezzel az adott dologgal, és utána pedig elengedni a témát.

2017. jún. 26. 16:35
 32/44 anonim ***** válasza:
93%
#28, ezer funkciót sűrít egybe, csak épp egyik se ér kalap szart se. Ennyi erővel akkor kalapácsot minek veszel amúgy? Szöget beverni hangfallal is lehet. Vagy minek használsz ceruzát, amikor egy darab szénnel is lehet írni?
2017. jún. 26. 20:20
 33/44 anonim ***** válasza:
8%

Nincs olyan dolog az univerzumban, aminek a hasznosságáról mindenki egyetértene. Lásd védőoltás ellenes mozgalmak, modern tudományellenesség stb. Mindig vannak hülyék, akik annyira biztosak a saját hülyeségükben, hogy képtelenek értelmes emberi lényként funkcionálni. Tudatlanok, manipulálhatóak, egyszerűek, hülyék. Itt a net, amivel a megfelelő forrásokat használva rengeteg hasznos tudásra tehetsz szert, de még mindig vannak olyanok akik inkább a seggükben hordják a fejüket, mert képtelenek tartani a lépést. Kényelmesebb és bizonyos mélységre való leereszkedés után az a kellemes hallucináció fogad, hogy egy önálló gondolkodásra képes individuum vagy. Ez persze nem lesz igaz, de senki sem fog tudni meggyőzni.

A facebook meg egy sima közösségi portál, fölösleges démonizálni. Mondom, ha ez nincs, lesz más amit bámulnak, amin megosztanak. Nem tökéletes, de valami ami ennyi embert ki akar szolgálni sosem lehet az. Szerencsére testre szabható és kiválaszthatod mit toljanak a képedbe. Azt osztasz meg magadról, amit akarsz. Stb stb stb stb.

Egyáltalán minek próbálok itt érveket felhozni? Totál fölösleges, mert a hülyeséget nem fogod tudni kigyomlálni senkinek a fejéből, az ego nem hagyja. Például a saját igazuk bizonyítására hülyébbnél hülyébb kitalált példákat fognak felhozni. Lásd fentebb.

Senki sem kalapál hangfallal, nagyon okos vagy, tessék itt egy keksz. Remélem nem haragszol, hogy több energiát nem fektetek a nemlétező érvelésed boncolgatásába.

2017. jún. 26. 22:34
 34/44 anonim ***** válasza:
90%

#33 igazán sajnálom, hogy nem volt meggyőző a példám :'((((((( Eeeeeeeeeee de nem számít. Nem vagy azon a szellemi szinten, hogy átlásd az összefüggést, vagy csak szimplán nem akarod átlátni, mert fáj az igazság.

Én fel tudok hozni számos érvet a Failbook ellen. Tőled eddig egyetlen épkézláb érvet se láttam mellette. Ennyire lehet komolyan venni az álláspontodat meg egyáltalán téged. A mínuszt pedig helyből kaptad is.

2017. jún. 26. 22:39
 35/44 anonim ***** válasza:
0%
A helyzet az, hogy minden ervet leirtak elottem plusz total foloslegesnek erzem vedeni a facet.Tehat nem all szandekomban energiat pazarolni ra. Amit akartam, mar leirtam a temaval kapcsolatosan. Probaltam a leheto leginkabb kifejtoen fogalmazni, hogy mindenki szamara ertheto legyen. Latom van meg mit csiszolnom a technikamon. Ellenben a te erveidet szivesen meghallgatom. Bar gyanitom sima kihatralos taktikat fogsz alkalmazni es kapok egy ujabb minuszt. Talan fogok tudni aludni igy is.:D
2017. jún. 26. 23:30
 36/44 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Azt hiszem, hogy most regisztrálok a facebookra, de előtte még lövők magamról egy szelfit green box előtt, amin majd a Santa Monica-i tengerpartnál süti a Nap a nagy hasamat.

2017. jún. 27. 16:30
 37/44 anonim ***** válasza:
100%

"A helyzet az, hogy minden ervet leirtak elottem plusz total foloslegesnek erzem vedeni a facet."

Ha akarnád, se tudnád védeni, mert nincs mit rajta védeni. Ez az egyetlen érvetek, hogy mekkora közösségi oldal, meg hogy ott mennyire kényelmesen lehet ismerősökre lelni, holott a koncepció már 10 éve létezett (például iwiw).

"Ellenben a te erveidet szivesen meghallgatom. Bar gyanitom sima kihatralos taktikat fogsz alkalmazni"

Ezen ne múljon, én meg tudom indokolni, miért egy rakás bélsár a Failbook.

- Először is, ahogy írtam, rohadtul nem egyedi találmány. Nem Zuckerberg szarta a spanyolviaszt, már jóval korábban is léteztek internetes közösségi oldalak. Ő gyakorlatilag csak lemásolta mások ötletét és a sajátjaként tálalta. Persze mivel biboldó, neki elnézték a plagizálást.

- Aztán, azt írtad, van egy csomó funkciója. Én meg azt, hogy persze, csak éppen egyik se ér egy kalap szart sem. Biztosít valami nagyon minimális tárhelyet, oké, a Google Drive-től meg alaphangon kapsz 15 gigát. Na EZT nevezik tárhelynek. Azonkívül a Failbook nem engedi a hotlinkelést, azaz még ha fel is töltesz valamit, külsőssel nem tudod megosztani, tehát mint tárhely, a Failbook egyszerűen megbukott. Ilyenre még az alap Zippyshare is képes (és oda NEM kell regisztrálni se)

Fel tudsz tölteni videót meg zenéket? A Youtube fényévekkel jobban tudja ugyanezt, köszöni szépen, de említhetném a Vimeó-t, a SoundCloud-ot, a Newgrounds-ot, és ötszázcsiliárd más weboldalt is. Megnézném, a Failbook meddig húzná amúgy külsős videótárhely nélkül. SZVSZ 2-3 hónapig se.

Akkor esetleg azt hozhatod fel, hogy milyen klassz játékok vannak rajta. Hja, tényleg klasszak, kb. ilyen Travian meg gagyi startlapjáték-színvonalúak, ráadásul a legtöbb ilyen játék nem több, mint egy népszerű cím ócska utánzata. Volt az a hírhedt Farmerama, vagy Farmville, tudja a rák már, mi volt a rendes neve - nos kérlekszépen, az a játék egy az egyben a SimFarm leutánzása, ami már 15 éve megjelent. Lehet, hogy a Maxis tudtával adták ki, az is lehet, hogy fogták oszt lenyúlták az egészet, de egyik se változtat a tényen, hogy az ottani játékok egy jó eredetinek a fos utánzatai. A kilencvenes DOS-os játékok több élményt nyújtottak, mint azok, és akkor a mai játékokról még nem is beszéltem.

Felhozhatod még azt is, hogy üzenetváltásra, beszélgetésre kiváló. Hahó, messenger programok és chat oldalak már úgy 20 éve léteztek a Failbook előtt is (ICQ, AOL, YM, MSN), azonkívül ott a Twitter vagy a Skype, ami képes hang- és videóbeszélgetésre is. A technológiája csak úgy egy évtizeddel jár a Failbook-é előtt, csak úgy megsúgom.

- És végül de nem utolsósorban, a Failbookon a legnagyobb az adathalászat. Tudod, phishing. Bőven elég, ha csak egyszer feltörik a fiókodat, onnantól fogva a kezükben van mindened. Most gondolom azzal jössz, hogy "áááá úgyse tudják feltörni, mert olyan jó a védelmi rendszere". Ja, aha, biztos azért szerepel Google-ban a keresőszavak közt legelől a "facebook hack". Lehet, hogy nem mindegyik így reklámozott programmal lehet feltörni a Failbookot, de az is bőven elég, ha csak 1 ilyen van. A tökéletes védelemről meg annyit, hogy amikor a Microsoft - egy mamutcég, aminek akkora pénzügyi háttere van, hogy el sem tudud képzelni - kiad egy új Windows-t a legtutibb, legszuperebb védelemmel az egész ismert világegyetemben, és döngetik a mellüket hogy ezt ugyan senki nem fogja feltörni, rá 1 hétre már meg is jelennek az ingyen letölthető felnyomott verziók. Na ennyire tökéletesek a szofveres védelmek :D

Tessék, lehet cáfolni mindegyiket szép sorban.

2017. jún. 27. 21:29
 38/44 anonim ***** válasza:
0%

Lenyugozo. Tehat azok az oldalak amiknek egyetlen funkcioja van jobbak abban az egy aspektusban mint a facebook. Igazabol nem tudok mit cafolni rajta, mert ez teny. Ellenben meg mindig arra hasznalom a facebookot amire akarom.:D

Nem hasznalom tarhelynek, nem nezek rajta par masodpercnel hosszabb videokat, nem hallgatok zenet rajta es nincs olyan ismerosom aki azokkal a szar jatekokkal jatszana.:D

Chat es a hirfolyamomon megjeleno altalam kovetett informacios csatornak erdekelnek es semmmmmi mas.:D Ezt mind elerem egy bongeszoablakban. Igy is lehet hasznalni es valoszinuleg rajtam kivul meg vannak masok is akiknek ennyi elvarasuk van az oldal iranyaba. Plusz a sok felhasznalo miatt baromi jo reklamfelulet.

Ezert mondom, hogy folosleges utalni. Nem kotelezo hasznalni, de ha ugy dontesz meg is regisztralsz semmi megkotes nincs, hogy mely reszeit hasznalod az oldalnak. Persze vitazhatunk meg ha igeny van ra, de oszinten szolva kicsit kiegettnek erzem a temat.

2017. jún. 27. 23:11
 39/44 anonim ***** válasza:
100%
A Failbook (ez az elnevezés nagyon találó) tényleg egy hordó fos, és kb. semmire nem jó, csak a szar ömlik belőle. A #37 válaszadó remekül összefoglalta hogy mi a baj vele. Az már csak hab a tortán hogy zsidó baromság az egész, és a legnagyobb adathalász oldal.
2018. jan. 17. 01:04
 40/44 anonim ***** válasza:
0%
Fogadjunk, hogy van itt par laposfoldes. Ebben a melysegben mar fel kene bukkanniuk.
2018. jan. 17. 06:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!