Van itt még olyan, aki nincs fent Facebookon, és utálja?
Én már 3 éve nem vagyok fent.
Egyszerűen undorítónak tartom az egészet.
Bárhol megy az ember, azt veszi észre szinte bármilyen korosztályú embereken, hogy kezükben a telefon és görgetik azt a rohadt facebook hírfolyamot.
Volt több olyan ismerősöm is, aki naponta legalább 3-szor posztolt valamit, és összesen már ezer körüli posztolása lehet. Tényleg ennyire beteg emberek vannak?
Erre persze sokan azt mondják, hogy tudatosan kell használni, és dicsekednek vele, hogy ők bezzeg tudatos facebook felhasználók, megválogatják a tartalmat, és nem érinti őket az oldal szenny része. Szerintem meg az egész oldal egy szenny.
Egyszerűen félelmetesnek tartom azt, hogy egy név alapján betekinthetek az illető életébe. Megnézhetem a személyes adatait, a szexuális hovatartozását, azt hogy mit szeret, és gyönyörű képbeállításokat is nézhetek róla, ráadásul nem is egyet, hanem ötvenet.
És mielőtt valaki ezzel jön: nem azért nem vagyok fent az oldalon, és nem azért kritizálom, mert valami nagy értelmiséginek tartom magam, hanem egyszerűen valami óriási nagy hányingert vált ki belőlem az egész.
És ami szomorú szerintem, hogy az emberek nagy részének ez a véleménye a dologról, de mégis fent van, és nyomja.
Én most a többségről beszélek, legtöbb ember igenis sok információt oszt meg magáról.
Jópofa dolgok? Hát ezt gondold át még egyszer.
Igen, a másik érv mellette hogy milyen nagyszerű, hogy levelezhetek azzal a valakivel, aki például elköltözött tőlem 200 km-re, és hát így sajnos nem tudunk személyesen már beszélgetni. Rendben, de hát ehhez nem kell facebook adatlap, erre elég a Viber.
Amúgy elég szomorú, hogy az egyetemek is már ezt a platformot használják erre a célra.
Pont ez a probléma: hogy facebookon ismerkedünk. Éppen tegnap hallottam a buszon, ahol mesélte a csaj, hogy amint megtudta egy fiú a nevét, aki mindig bámulja őt a büfében, egyből bejelölte facebookon, és ott kezdett el vele ismerkedni. Persze a csajnak nem az esete. Erre a csaj azt mesélte a barátjának, hogy ő nagyon jól elszórakozik, és nem unatkozik délutánként, és hogy már rengeteg találkozót beszéltek meg vele, de a csaj mindegyiket lemondta, és ecsetelte, hogy ő mennyire jól szórakozik az illetőn. Nem is tudom, hogy az -e a szánalmasabb, hogy nem személyesen ment oda a fiú a lányhoz, vagy hogy a lánynak ennyire lapos az élete, hogy erre van ideje, hogy facebookon szórakozzon egy ilyen negatív önképpel rendelkező fiún.
Kérdező: változik az idő... Nekem pl nagyon jó.... nem posztolok, csak lakhely van megadva... de 2 hetente járik csak haza, és messengeren szoktam beazélni az otthoniakkal....
Lehet normálisan is használni....
Arról meg nem hisuem hogy a fb tehet, ha a szülők laza erkölcsre nevelték gyermekeiket.....
legtöbb ember igenis sok információt oszt meg magáról. "
Jó és akkor mi van?
Mi van akkor, ha valaki kiírja, hogy mátranováki?
Nem hallottál még a magánéletről?
Olyan dolgok, amik nem tartoznak másokra. Például ha valami menő helyen vagyok, és boldog vagyok, és kiposztolom, akkor vajon csak azért posztolom ki, hogy tudják az ismerőseim, hogy már itt is jártam és jól vagyok, vagy azért hogy elismerjenek engem és irigykedjenek, ezáltal pedig nekem nőjjön az egóm?
De mint mondtam az a vicc, hogy megsem kell ismernem az illetőt, elég rákeresnem fb-n, és végigpörgethetem az életét.
Nem mondtam, hogy zavar, és nem is zavarhat, mivel nem vagyok fent.
Rendben, töltse fel a nyaralós képét, de akkor ne legyen lájk funkció.
Amúgy meg, az rám tartozik, ha egy ismerősöm nyaral? Ha egy barátom nyaral, akkor úgyis küld képet, sőt én kérek tőle képet. De akik a nyaralásukról töltenek fel képet, azok csak dicsekedni szeretnének, és lájkokat gyűjteni. Azt is tudnám javasolni, hogy ezekért a képekért fizetni kelljen akkor már, ha én kíváncsi vagyok xy-nek a nyaralására...
Vajon ha nem lenne lájk, kommentelési és egyéb visszajelzési lehetőség, akkor is ennyi posztolás lenne?
Hiszen az emberek az elismerésért csináljak, mert nincs rendben az önképük, az önbizalmuk, ezzel pedig felépítenek egy hamis önképet, amit a lájkok száma határoz meg.
Jó, most már tisztán látszik, hogy egy bohóccal van dolgunk, aki irigy :D
Ne legyen lájk!!!!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!