Tényleg jobb külföldön élni? Nem a fizetés miatt kérdezem, hanem alapból.
Ha nem kötődsz Magyarországhoz, igen.
Én Svájcban élek, és a családom néha hiányzik (bár míg otthon éltem nyírtuk egymást, utáltam hozzájuk menni, így tök jó), barátaim szakítás után magamra hagytak, így igazából senkim nem maradt otthon, így mindegy volt, kaptam a lehetőségen és jöttem.
- közlekedés fényévekkel jobb: gyors, pontos, meleg, tiszta, és nincs igazából bliccelő
- az utcák rendezettek, tiszták, és eddig Montreuxben taálkoztunk csak cigóval (na, ő rögtön be is szólt) :D
- a közbiztonság teljesen működőképes, a rendőrök készenlétben állnak, bármi baj van és segítőkészek, nem "húzzálinnen" modor
- az ügyintézés gyors és bár neked kell kitöltened a papírokat, szívesen segítenek, ha elakadsz
- mentalitás: francia részen flegmábbak, olasz részen nagyszájúak és vehemensek, de kedvesek, a német részen meg zárkózottak az emberek, de udvariasak
- és az nem igaz, hogy kolbászból van a kerítés, mert dolgozni kell, de megfizetik, és a város által begyűjtött adókból fejlesztenek folyamatosan
Én szeretek itt élni és nem is tervezek hazamenni. Nem hiányzik a magyar dögölj meg mentalitás, sem a büdös aluljárók a csövesekkel, a bkk-s hülyeségek és az ügyintézés rugalmatlansága.
Ezekből bőven elég volt 20+ évig.
#5 furcsa, én csak jókat hallottam Londonról :D
Apám kint én, nagyon élvezi, és rohadt sokat keres. Mármint tényleg, eszméletlen sokat. (6milla havonta)
Igaz ő programozó, de azért szerintem tök jó
Attól függ. Éltem UK-ben (nem London, oda nincs az a fizetés, amiért hajlandó lennék költözni, nagyon utálom), sokkal rosszabbul éreztem ott magam, mint Magyarországon, azon a környéken ahol laktam nagyon nem befogadóak az emberek, csak a szuper munkám kötött oda egy darabig.
Most Írországban élek, innen már nem megyek sehová, ezt érzem otthonomnak. A barátaim közül is már csak ketten maradtak Budapesten, ők sem sokáig, a családommal pedig alapból nem tartok semmilyen kapcsolatot. Itt is sok minden van, ami nem működik, de teljesen más az életminőség, mentalitás, általános közérzet.
Hogy lenne jobb. Azonnal elveszíted a neved, fordítva írják, elveszíted az ékezeteket is. Idegen leszel.
Önkéntes Trianon. Elcsatolod magad, mit követtél el, hogy azt érdemled?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!