Melyik szülő típus a rosszabb szerintetek?
1. Alkoholista, züllött, lesz'rja a gyerekét, csak ne legyen láb alatt.
2. Über szigorú, sehova nem engedi el a gyereket, ordít, ha nem szín-ötös, vagy késik 5 percet.
Nekem a második ellenszenvesebb, de nyilván egyik se jó.
Első rosszabb.Az ilyenből lesz szintén alkesz drogos munkakerülő ember.
A 2. gyerek nem fog elzülleni ,mert keményen fogják, és mivel jó tanulást megkövetelik sokra viszi és később hálás lesz a szigorért.
Nem értem a válaszokat.
Egy hanyagoló, alkoholista szülő ezerszer több kért okoz a személyiségfejlődésben, mint egy törődő, de túlkontrollos.
Szerintem attól függ, milyen a gyerekük. Van, aki hajlamosabb az elzüllésre, szóval ilyen gyerek mellé egy olyasmi szülő "illene", mint a 2., mert ha egyáltalán nem foglalkoznának a jegyeivel meg oda mehetne, ahova csak akarna, akkor kb. biztos otthagyná az iskolát, amilyen hamar csak lehet, meg ilyen problémásabb ember válna belőle.
De vannak, akik alapból szorgalmasabbak, velem is alig foglalkoztak a szüleim, igaz, ők nem voltak alkoholisták meg ilyesmi, de soha életemben nem ültek le velem tanulni, egész általánosban, 1.-től kb 6.-ig egy csomó tantárgyból bukásra álltam, mégse jutott eszükbe, hogy itthon gyakoroljanak velem, vagy külön tanárhoz járjak akár csak matekból, mert minek az, fölösleges pénzkidobás. Aztán meguntam, hogy mindig engem tartanak a leghülyébbnek, szóval elkezdtem tanulni és az érettségim is elég jól sikerült. Ha a szüleim folyton üvöltöztek volna velem, amikor hazahoztam volna akár csak egy 4-est is, szerintem mára egy idegroncs lennék..
Szerintem mindkét variációnál lehet a gyerekből mindkét féle ember. Lehet, hogy a züllött gyereke is züllött lesz, de az is lehet, hogy épp emiatt lesz "csakazért is" rendes ember, anti-alkoholista stb.
A szigorú gyereke is lehet megfélemlített, teperő, de lehet, hogy pont lázadni fog, a szülő meg nem érti miért veri az élet egy ilyen "hálátlan" gyerekkel...
Kérdező, pontosan leírtad a helyzetet. Emiatt szerintem nem is jelenthető ki, melyik a jobb. konkrét gyereknek melyik lenne a jobb két rossz közül, az az igazi kérdés.
Én személy szerint inkább a másodikat választanám, ha magamról lenne szó, mert én tudom, hogy ki tudnék jönni belőle jól. Az elsőből nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!