Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi értelme van ennek a Pride...

Mi értelme van ennek a Pride felvonulásnak?

Figyelt kérdés
Látom, hogy ezt osztogatják az emberek Insagramon, meg Facebookon. Sőtt, Facebookon pride like emoji is érkezett. Ennek mi értelme van? Félreértés ne essék, nincs bajom a melegekkel, se semmilyen más szexuális identitású emberekkel, de mindenki otthon pasoklja a paskolni valót szerintem. :D :D :D

2017. jún. 12. 20:33
1 2 3
 11/25 Béla211 ***** válasza:
27%
Amúgy hozzá teszem, hogy amikor a felvonulás van úgy lezárják az oktogont hogy még gyalog sem lehet át menni a kordonon.Nem ,hogy biciklivel:D Tudom mert két éve próbáltam emiatt lyukaszthattam két jegyet tömeg közlekedésen és kerülhettem egy jó nagyot a király utcához akartam eljutni a nyugatitól. Rohadt idegesítő volt. Így nem csodálom ,hogy zavarja az embereket a felvonulás. Engem is zavart...De hozzá teszem ez a hatóságon meg ügye a szélsőségesek miatt van.Hogy ne tudjanak randalírozni.
2017. jún. 13. 05:07
 12/25 anonim ***** válasza:
50%

Nem feltétlen a felvonulás ideje alatt értettem a biciklit, hanem úgy általában, kimondottan unom ezt a picsogást, hogy nem lehet autóval közlekedni, mintha minimum muszáj lenne. De hagyjuk, bosszant, megértem.

Az viszont szomorú mikor más emberek ennyire s..rnak bele azoknak a jogaiba, akiknek a problémái közvetlen nem érintik.

Helyette meg megy a nyavalygás, hogy minek ez?

Lefogadom azért neked is jól esik, mikor valaki tekintettel van rád.

Amúgy meg nem kell úgy csinálni, mintha bármivel is lényegtelenebb lenne ez a felvonulás, mint az összes többi vacak amiért utakat zárnak le. Pont ez lenne egy élhető társadalom alapja. De ehhez ugye érzelmi intelligencia is kéne, meg némi belátás. Az a szomorú, hogy én valószínű a te elfuserált jogaidért is kimennék, ha kellene. De fölösleges ezt magyarázni, a válaszod alapján abszolut nem érted.

Nem tudom ki mondta már, de ha össszeadnánk a magyarországon élő összes kisebbség számát, akkor megkapnánk az ország teljes lakosságát, mert szinte mindenki beletartozik valamelyik kisebbségbe.

Örülj neki, hogy te heteró lettél, és legalább ezzel nem kell küzdened.

Az meg, hogy egyszer ki lehet bírni, nem azt jelenti, hogy nem számít.

Érezzük már a hangsúlyokat könyörgöm.

2017. jún. 13. 06:42
 13/25 anonim ***** válasza:
86%
és most komolyan egyetlen délutánnyi útlezárás miatt hőbörögtök, ha amúgy "nincs bajotok" a nem heteroszexuális emberekkel? :)
2017. jún. 13. 09:37
 14/25 Béla211 ***** válasza:
23%
Amúgy nem vagyok heteró.Azért zavart ,mert időre kellett volna ott lennem a király utcánál és emiatt késtem 15 percet. És más tüntetésnél vagy felvonulásnál át mehetsz egy forgalmas úton gyalog.Nem érteted engem ez zavart és ,hogy ilyen feltételek mellett tudják meg rendezni ezt a felvonulást ezzel nem a szimpátiát fogjuk kiváltani és még érthető is.Fesztivált tartani a városligetben lehet.És ott körbe lehet zárni mindent ahogy sajnos a sok gyűlölködő miatt ezt az eseményt tartják és nem kell miatta lezárni a fél várost.Azt sem tartom jó megoldásnak mikor hidakat zárnak le valamilyen figyelem felkeltés miatt és emiatt az szívja meg aki sietne valahová...
2017. jún. 13. 11:51
 15/25 anonim ***** válasza:
30%

"Lefogadom azért neked is jól esik, mikor valaki tekintettel van rád. "

Na szerinted ezzel a felvonulással hány ember lesz a szó pozitív értelmében tekintettel az ott vonuló emberekre?

2017. jún. 13. 13:15
 16/25 anonim ***** válasza:
75%

Akkor senki ne csináljon semmit, dobozoljuk be magunkat és üljünk kussban és akkor mindenki tekintettel lesz mindenkire.

Észlény.

Azért az elég nyílvánvaló, hogy nem így kell érteni.

Hogy van az, hogy a fejlődő országokban ez nem szokott probléma lenni? Nem az ő mentalitásukkal van baj.

Besz..ás, ha épp nem az baj, hogy meleg valaki, akkor a közlekedésre fogjuk...

Én meg utálok egy csomó felesleges ünnepnapot, de valakinek meg ez fontos, még mindig csak azt tudom mondani, ki lehet bírni.

2017. jún. 13. 23:16
 17/25 anonim ***** válasza:
31%

Látom kezdenek elfajulni a dolgok, röviden pedig a lényeg: Ezzel az egész felvonulással azt biztos nem fogják elérni, hogy jobban elfogadják őket, pláne a díszpéldányok miatt, akik olyan ruhákat vesznek fel amiket még egy nő is maximum csak a párja előtt vesz fel, privát környezetben...

Nem mellesleg a nyugati országokban sem elfogadott, hanem inkább a tolerált az egész műfaj. Szerinted nyugaton is miért vannak külön meleg bárok stb, és nem mennek a meleg párok egy sima klubba ahol mindenki más is van.... nos azért mert ott sem veszik természetesnek, maximum jobban tolerálják, egy bizonyos szintig.

Lehet a témán rugózni, és valószínűleg fog is rajta az emberiség, mert ebből sosem lesz egy teljesen természetes dolog.

2017. jún. 13. 23:49
 18/25 anonim ***** válasza:
78%

A melegség egy eredendően természetes dolog, így azt mondani természetellenes ez elég hülye érv.

Szemben a napszemüveggel vagy a mikrohullámú sütővel, de azokat fura mód mégis csak el tudja fogadni az emberiség nagy része.

A többi szerintem mellébeszélés.

Meleg bárban eleve könnyebb a melegeknek ismerkedni, mivel jobb eséllyel találnak partnert, hogy csak egy példát említsek.

2017. jún. 13. 23:58
 19/25 anonim ***** válasza:
58%

Érdekes példa, de vegyük hozzá azt, hogy mindkettő csak az embert segíti, kényelmet jelent számára... Oké, nem természetesek, akkor végül is semmi sem természetes nem? Jóformán az őskorba kéne visszamenni, akkor termsézetes volt minden.

Kék az ég, természetes. Zöld a fű, természetes. Nő és férfi egy pár, természetes.

Tényleg ahogy írtad meddő vita, de soha az életbe nem lesz ez a dolog természetes.

Vicces példa, de ez olyan dolog, mintha két néni beszélgetne, és ahelyett, hogy de szép pár a Pisti és a Juliska, azt mondanák de szép pár a Béla meg a Tibi... Kíváncsi leszek mikor fog hasonló megtörténni, csak úgy egy spontán beszélgetés esetén, tehát nem amolyan melegbarát körökben, hanem az utca embere esetében.

2017. jún. 14. 00:23
 20/25 anonim ***** válasza:
74%

Valóban a legtöbb dolog nem természetes, de nem is én hivatkoztam a természetre.

És, igen valóban nem mostanában lesz ez teljesen elfogadott, kell még pár évtized, és az sem mindegy valami új ideológia vagy politikai berendezkedés nem-e fogja ezt az egész folyamatot keresztülhúzni.

A világ változik, meglátjuk, de tényszerűen nem lehet kizárni, hogy egy nap elfogadott lesz.

2017. jún. 14. 00:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!