Ha újrakezdhetnéd, mit csinálnál érettségi után?
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy változtatnál-e, és ha igen, akkor min. Egyetemre mennél? Esetleg utaznál, vagy rögtön dolgoznál? Vagy valami más?2017. máj. 31. 17:10
11/15 anonim válasza:
Egyetem helyett azonnal lelépnék az országból.
12/15 anonim válasza:
Német irányába mennék, vagy irodalom-töri szakra (Jó volt az eü. egyetem is, mert csomó hasznosat tanultam, de nem az én világom).
Nem költöznék el otthonról - apa mehetne a mostohaanyámhoz, én maradnék, vagy akkor vidéki suli.
Nagyjából ennyi.
13/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Aki kimenne külföldre, az hova menne?
2017. jún. 1. 15:23
14/15 anonim válasza:
Legszívesebben Kanadába mennék. A közelség miatt azonban valószínűleg Ausztria vagy Németország lett volna. Esetleg Anglia.
15/15 anonim válasza:
Gyógyszerészetire mentem volna, figyelembe véve kóválygásaimat, de összességében elégedett vagyok a jelenlegi helyzetemmel. Tudom, hogy ha érettségi után egyből munkát vállal valaki akkor "elveszteget" egy kis időt és célszerűbb egyből tanulni menni, de szerintem egy fiatalnak nem árt, ha egy kicsit kifakul a rózsaszín felhő és akkor másképp tud hozzáállni a tanulmányaihoz, motivációt ad és értékelni tudod azt a lehetőséget, hogy tanulhatsz, de ki esel a tanulás ritmusából és nehezebb kisebb nagyobb kihagyás után újra visszaülni az iskolapadba. Arról nem is beszélve, hogy aki egyszer elkezd dolgozni nem biztos, hogy megadatik neki az a lehetőség, hogy nappalin egyetemen tanulhasson, sokkal valószínűbb, hogy nem nagyon fog már egyetemen tanulni vagy valami mást tanul majd munka mellett. Esetleg elkezdi az egyetemet levelezőn, amihez viszont olyan munkahely is kell. Szóval ez az egész elég összetett és nagyban függ az adott személytől, helyzettől. Szerintem 18 évesen csak találgatnak az emberek és nem mindig jön be a tipp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!