Félek az érettségitől! Mit tegyek?
Két hét múlva lesz az írásbelim ( a nyelvet a felismerhetőség miatt nem írom ki) és nagyon félek. 14 éves koromban már megvolt a középfokúm a nyelvből, nem tanulom hivatalosan,a suliban angolt tanulok. felvettem tavaly választottnak előrehozottként. Nem tudom mire a nagy félelmem, 4-es írásbelit szeretnék de félek hogy nehéz lesz és nem sikerül; hiányosnak érzem a tudásomat (nem tanulom már intenzíven csak magántanárnál) nyilván készülök szóval ez nem abból fakad hogy kukkot se tudok de mégis, nem ugyanaz..
Van bennem tudás nem is kevés,de..
Mit tegyek a negatív gondolatok ellen? Régen a nyelvvizsgakor nem paráztam gyerek fejjel, de most az érettségitől meg igen..:(
16/l
Ha érdekel, akkor a középszintű nyelvi érettségi k. egy erősebb alapfoknak felel meg, tehát ha két éve nyelvvizsgáztál, akkor sima ügy.
Egyébként nem fog semmi sem segíteni amíg az elsőn túl nem esel, saját tapasztalatból tudom, hogy hiába mondanak bármit is, az érettségi az első komolyabb próbatétel az ember életében és izgulsz emiatt. Én a nyelvi érettségin 3 év nyelvtanulás után írtam 99%-ot (ez a dicsekvés helye volt) mégis előző este alig aludtam.
Gratulálok! Az a helyzet hogy én nem mondanám könnyűnek a közepet de nehéznek se. Nem nehéz, csak könnyű elrontani. Félek, de bíznom kell magamban. Négyest ha csinálok megvan az ötös( a szóbeli nagyon megy, ott nem lesz gond)
Köszönöm:)
én úgy értelmezem, igen
Hát akkor tényleg ne érjek már el 60%ot. Csak azért is vagyok elbizonytalanodva mert az osztályozó vizsgám (9-10.es anyag írásbeli szóbeli mindkettő ötös lett) viszont a 11.-12. Írásbelije csak hármas, a szóbeli meg ötös így lett négyes.
Köszönöm a választ! Némiképp megnyugtatott. Jövőhéten megnézem a hármas vizsgám, szerintem egy sok pontos feladatot félreértelmeztem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!