Nagyon félek az érettségitől! Mit tegyek?
Szerintem túlértékelik. :) Én sosem szakadtam meg a tanulásban, de mégis megvolt a 4,5 vagy fölötti átlag. Az írásbelire úgy otthoni tanulással kb. 2 hónappal előtte kezdtem el foglalkozni. A szóbelire meg csak 1 héttel előtte.
Az érettségijeim jól sikerültek, volt többletpontom az emelt miatt és fel is vettek egyetemre. Szóval nyugi. :)
Köszönöm a válaszokat :)
SZTE-GTK-Kereskedelem és marketing önköltséges
Nekem is van egy felsőfokúm és töriből gondolkoztam az emelten,de nem tudom,hogy megérné-e adott esetben egy rosszabb emelt mint egy jobb közép :/
én idén érettségiztem, azt kell hogy mondjam április elejéig nem igazán érdekelt az érettségi, pedig még emelt törit is jelöltem :D április első hetében kezdtem a felkészülést emelt törire, úgy voltam vele matekra, angolra és magyarra nem igazán lehet mit készülni, mert iskolában eleve készülünk rá és ott vagy van hozzá logikád vagy nincs, vagy tudod vagy nem, de azért érdemes otthon is gyakorolni :) még én is csinálgattam egy-két érettségit írásbeli előtt ezekből is
na de, emelt törire ugye bár áprilisba kezdtem készülni, és csak a szóbelis tételeket tanultam, azoknak is a rövidített változatát
hát mit ne mondjak, érettségin majdnem kiugrott a szívem a helyéről, annyira féltem :D még is 77% érettségit csináltam töriből, szóbalire úgy mentem 7 tételből alig tudtam volna megszólalni, szóval itt nagyon nagy mázlim volt, tudatosan kell tanulni
és nem kell tőle félni
van egy éved, egy év alatt simán fel lehet készülni, vedd át a 4 év anyagát, olvasgasd a könyveket, forrásokat, csináld meg az érettségiket, tanuld meg a szóbeli tételeket és 90% felett meg lehet írni :) sok szerencsét, és ne félj, én is végig sírtam az érettségis hónapokat és így vissza gondolva tök feleslegesen tettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!