Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha újrakezdhetnéd, mit csináln...

Ha újrakezdhetnéd, mit csinálnál érettségi után?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy változtatnál-e, és ha igen, akkor min. Egyetemre mennél? Esetleg utaznál, vagy rögtön dolgoznál? Vagy valami más?

2017. máj. 31. 17:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
64%
menne a rosseb egyetemre. Sokkal több energiát fektetnék abba, hogy keressek valami értelmes OKJ/FOKSZ vagy ilyesmi képzést, és lelépnék innen a fenébe. Most már valószínűleg marad az egyetem
2017. máj. 31. 17:12
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Milyen szakon vagy? És hová mennél?
2017. máj. 31. 17:19
 3/15 anonim ***** válasza:
83%
Újra csak egyetemre mennék, de villamosmérnökire. Oké, kevés lennék hozzá, tudom. :)
2017. máj. 31. 17:22
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyobb energiát fordítanék a nyelvtanulásra, megtanulnám a programozást és a webgrafikát. Kimennék külföldre dolgozni 1-2 évre.
2017. máj. 31. 17:25
 5/15 TR75 ***** válasza:
88%
Egyetem.
2017. máj. 31. 17:25
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
természettudományi kar, gazdinfó tagozat
2017. máj. 31. 17:27
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanúgy elmennék arra az OKJ-s pedagógiai asszisztens képzésre, amire mentem. Rengeteg tapasztalatot, barátot és élményt szereztem ott, sokkal kiegyensúlyozottabb emberként távoztam onnan, azután a két év után.

Viszont, hogy azután mit csinálnék, na, az már más kérdés. Valószínűleg nem áltatnám magam azzal, hogy ebben a megyében fogok bármiféle állást is találni a végzettségemmel, hanem rögtön belevágnék a következő szakmám (masszőr) tanulásába.

A valóságban sajnos az első OKJ-m után álláskeresésbe fogtam, és amíg reménykedtem, hogy találok egy normális munkalehetőséget a szakmámban, addig jobb híján elmentem közmunkázni. Ezzel elment nagyjából egy évem.

Annyi haszna volt annak, hogy legalább megtanultam jobban becsülni a kétkezi munkát és hát hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltak ott is jó pillanataim. De ennek ellenére kicsit elvesztegetett időnek érzem, szóval ha újrakezdhetném, akkor kihagynám ezt az egy évet az életemből, és rögtön beállnék újra diáknak egy masszázsképzésen.

2017. máj. 31. 17:44
 8/15 anonim ***** válasza:
40%
BP-re mennék partizni khmmmm egyetemre, rögtön.
2017. máj. 31. 18:04
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Újra pénzügy számvitelre mennék:)
2017. máj. 31. 19:35
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem a jelenlegi végzettségemet választanám, hanem valami jobbat, tartalmasabbat. Jobban "ráfeküdnék" a nyelv tanulására - még ha ugyanolyan nehezen is menne akkor is, mint régen (hisz új agyat nem kapunk...).
2017. máj. 31. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!