A nők közül miért kerül ki több olyan ember, aki kényes a klímára?
Egy légterű irodában 7-en vagyunk, ebből 3 nő.
Mindegyikük kényes a klímára, pedig huszonévesek,illetve az egyikük 33.
Kiszárad a hajam, kiszárad a szemem,nem bírom a szellőt,lejön a sminkem...blabla
Hozzá kell tennem, nem maximális fordulaton ,18 fokra állítva megy.Hanem, kellemes legyezéssel és 23 fokon.
Amikor kimegyünk kávézni, a többi férfi kollégával, lekapcsolják és eldugják a távirányítót.De, aztán, a kollégám már viszi magával mindenhova,nehogy a nők megtalálják és elállítsák.
Én, meg a hőséget nem bírom.Tetőtéren van az iroda, a 4. emelet felett.Eléggé bemelegedne,hogyha hagynánk.
Ezek meg inkább izzadnának.
Az előző munkahelyemen is voltak ilyen nő kollégák, de ők legalább nem nyávogtak ennyit.
Amikor ismerősöket,barátokat viszek autóval és megy benne a légkondi, ott is mindig lesz valaki, jellemzően nő, aki leakarja kapcsoltatni.
Én azt szoktam csinálni,hogyha nők is utaznak velem, hogy az autón letiltatom az ablakemelést úgy,hogy csak a sofőr tudja mozgatni az ablakokat.
Nekem ne húzogassa senki az ablakot, egyrészt modern autóban nem kell nyitogatni, mert van benne légkondi.Másrészt, utálom ha bejönnek a darazsak vagy egyéb állatok.
Érdekes módon, a férfiak közül alig vannak, akik a klíma miatt rikácsolnak.
"Egy légterű irodában 7-en vagyunk, ebből 3 nő. "
Említetted, hogy pár pasinak is van vele gondja. Ergo, mivel a férfiak is többe számban volt, legalább 2 férfinak volt/van vele gondja. Ami azt jelenti, hogy 7-ből minimum 5 embernek nem jön be a légkondi. Tehát te meg egy másik kollégád vagytok azok, azok hisztiznek. Mikre nem képes a matek, nem?
Ui.: Én olyan helyen dolgozom, ahol az egész emelet 1 légtér,vagy 40-en vagyunk együtt, csak a főnökök vannak külön. És mégis jól kijövünk egymással, mert senki nem ekkora idióta.
Én azért utálom a légkondit, mert a legtöbben nem tudják használni, és ezért jeges levegőt fúj. Pl. a mienk itt 15 fokosat, megmértem.
Ha a légkondi folyamatosan meg, és fújja rám ezt a 15 fokos levegőt, akkor olyan, mintha 15 fokban ülnék. De mivel az erős légmozgás miatt még ennél is hidegebbnek érzem, olyan, mintha 10-13 fokban ülnék. Az ilyen szempontból nem lényeges, hogy elvileg a szobának egy tetszőleges jövőbeni időpillanatban eléri majd a termosztáton beállított 23 fokos hőmérsékletet, mert úgyse éri el: az ajtó folyton nyitva van, ha becsukom, a szobatársam kinyitja. A folyosón nincs légkondi, így amíg a derekam mögött süvítő egy kis légkondi le nem hűti 23 fokra az egész irodát, és a folyosót is addig nem állítja le magát és fújja a 15 fokot.
És akkor most jön a "húzz fel egy pulóvert" rész. Ezzel az a gond, hogy nem a hónaaljam fázik ilyenkor, hanem elsősorban a lábam, és a derekam. Úgyhogy kb. síoverállt vagy nagyon vastag harisnyát kéne húznom az irodában, hogy kibírjam a rám süvítő 15 fokos levegőt. De ha télen ebben a cuccban kimegyek a 10-15 fokba, ott is mozgok, és nem ücsörgök, különben fáznék.
Remélem követhető voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!