Eduma kérdése:
Hogy segíthetnék az anorexiás barátnőmnek?
Figyelt kérdés
Van egy barátnőm(16), aki anorexiás, mostanra elég durván néz ki és nagyon aggódom érte. A probléma az, hogy a szülei tudnak róla, de elváltak, és anyja "nem mer " szembe menni vele, szinte támogatja, apja pedig szeretné beletömni az ételt, úgyhogy nem hajlandó nála lenni a barátnőm. Tanáraink közül van, aki tud róla, és mondta is, hogy segítsünk neki, de nem tudom, hogy tehetnénk, mert ugyanakkor szerintem nem lenne jó, ha tudná, hogy tudjuk, mert őt ismerve ez talán rontana a helyzeten. Szóval ilyenkor hogy tudok segíteni neki? Hogy viselkedjek vele?2017. máj. 11. 20:31
1/2 anonim válasza:
Talán a kis hiúságát lehetne kihasználni és azzal motiválni, mármint pár részéről kedvelt srác emlegethetné neki, hogy pár kiló jól festene itt ott rajta;)
2/2 anonim válasza:
Sajnos amíg ő nem akarja addig nem tudtok segíteni, maximum addig tömni kórházban étellel, hogy ne haljon meg. De ahogy kiengedik egyből elkezd koplalni megint. Pszichológust próbáljátok meg, beszélgess el vele te. Legelőször be kell ismernie, hogy anorexiás. Senki sem tudja magáról eleinte. Ezen az oldalon le van írva, hogy milyen károkat okozhat a testedben az anorexia: [link] (ha jól emlékszem, mobilnetről vagyok, és nem tudom átolvasni) Néha mikor már nagyon elment az eszem én is olvasgattam, hogy "megijedjek" és egyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!