Milyen következménye lehet annak ha nem gyászoltam meg az anyámat vagy lehet nem tudtam feldolgozni a halálát? 26/N
Köszönöm a válaszokat!
Egy ismerősöm mesélt valamit, arról jutott eszembe a kérdés, hogy én sosem sírtam miatta (most ezért nem tudom, hogy "rossz ember" vagyok-e), vagy van-e velem valami gond.
2006 elején halt meg egyébként anyukám, elég régen.
Köszönöm a válaszokat!
Talán egyszer álmodtam anyukámmal, de nem mostanában volt.
Én soha senkit nem gyászoltam meg, mert nem értem, miért kellene. Aki meghalt, az a világvallások szerint a mennybe/nirvanába jut, vagy újjászületik; az ateisták szerint semmivé válik. Szerintem egyik se olyan rossz választás ahhoz képest, hogy meghalni muszáj, legalább is én inkább válnék semmivé 50 évesen, mint hogy vegetáljak egy ágyban, bepelenkázva 102 évesen.
És nincsenek pszichológiai problémáim emiatt.
Nyilván ha "igazságtalan" halál történik (mondjuk nekicsattant egy részeg sofőr, és a vétlen ember halt meg), akkor ki lennék akadva, hiszen élhetett volna boldogan, ez egy sokkal nehezebb ügy. Nem írtad, hogy halt meg, szóval lehet, hogy bukott az elméletem, de szerintem semmi gond nincs abból, ha nem jársz feketében és nem sírsz sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!