Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről?

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
egyik barátnőm viselkedése kezd kicsit zavaróvá válni. pl. amikor egyetemre jelentkeztünk én kész tervvel áltam elő,hogy majd milyen szakirányt szeretnék választani, mi érdekel. eleinte ő egy teljesen más szakirányon gondolkozott, de miután én mondtam, hogy engem mi érdekel, ő kiválasztotta az én szakirányomhoz lehető legjobban hasonlító másik szakirányt és azóta állandóan azt mondogatja, hogy őt mindig is ez érdekelte.... másik példa: mindketten kaptunk vizsgakedvezményt, aminek az volt a lényege, hogy 1 tételsorral kevesebből kell felelni és mi választhatjuk ki melyik tételsort hagyjuk el. Ő eleinte határozottan állította hogy a 2-es tételsort hagyja el. érvelt is mellette stb.... aztán megkérdezett engem, elmondtam, hogy én a 3-ast tervezem kihúzni, megmondtam, azt is, hogy miért. ezek után 1 héttel később azt hallom vissza mástól, hogy a barátnőm mégis a 3ast húzza ki ő is. megkérdeztem, hogy miért.. erre elmondta szó szerint azokat az érveket amiket én mondtam előtte neki...
2017. máj. 9. 11:44
 1/3 anonim ***** válasza:
Azt, hogy bízik a véleményedben, ő kevésbé határozott, mint te, és/vagy nem látja át annyira a dolgokat. Ha a barátodnak tekinted, és hajlandó vagy időt, energiát szánni rá, segíts neki egy kicsit az önálló gondolkodásban. Beszélgess vele döntéshelyzetben, vegyétek végig, neki mik a fontos szempontok, melyik döntés felelne meg ezeknek a legjobban, mi szól ellene, mellette. Lényeg, hogy ne te mondd ki, mi lenne a jó, hanem ő jusson el önállóan a saját döntéséig, te legfeljebb infókat adj, és a végén erősítsd meg, hogy jól döntött. Nem mindenkit nevelnek rá, hogy merjen saját döntéseket hozni.
2017. máj. 9. 11:59
 2/3 anonim ***** válasza:
78%

Semmi rosszat nem gondolok erről.

Mi rossz van abban, hogy megbeszélitek a vizsga előtti dolgokat és úgy gondolja, hogy valóban az a jobb megoldás, amit te választottál.

És miért baj, hogy másik szakirányt választott, mint amit korábban akart. Nem mindenki tudja pontosan jó előre, hogy mit is akar. És ha jól értem, nem is azt választotta, amit te, csak valami hasonlót.

Én azt gondolom, hogy te mindenben keresed a hibát, a rosszat, hogy mibe lehet belekötni. Pedig a barátnőd nem tett semmi rosszat.

Sőt! Ha én valakit barátnőmnek tartok, akkor szívesen adok neki tanácsot, segítek neki, nem pedig megsértődök, hogy ő is azt a tételsort húzta ki. De egy ilyet egyébként bármelyik csoporttársammal is megbeszélnék és egyáltalán nem zavarna, hogy úgy döntöttek, ahogy én.

2017. máj. 9. 12:03
 3/3 anonim ***** válasza:
Általános iskolában még kiakadtam volna, egyetemen kisebb bajom is nagyobb volt, hogy ilyen apróságokon agyaljak. A barátnőd kicsit bizonytalan, na és? Nem a a világvége ha meggondolja mások véleményét.
2017. máj. 9. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!