Szerintetek is jobb lenne, ha nem lenne internet?
Még ami eszembe jutott, hogy engem mindig azért néztek le mert "kocka" vagyok és sokat gépezek.
Apáméktól megkaptam, hogy egész nap a gép előtt ülök. Úgy hogy ők reggeltől estig TV-t néznek. Azt persze nem nézte, hogy éppen dolgozom gépen, vagy tanulok, beadandót csinálok...nekik ha gép előtt ülsz az egyenlő azzal hogy nem csinálsz semmit.
De volt hogy a koliban játszottam, és akkor mondta szobatársam hogy hogy lehet egész nap játszani...amikor visszakérdeztem hogy mit kellene csináljak, akkor meg mondták hogy "hát miért nem nézel filmet"? :D Mert a filmnézés más mintha játszol...
Vagy volt 5-6 ismerősöm, szobatárstól kezdve netes ismerősig, meg az ő haverjaik, akikkel multiban játszottunk egy csomó játékot. Beszélgettünk közben, jól szórakoztunk. Mégis ezt megvetik az emberek, bezzeg az nagyon menő hogy elmész és segg részegre iszod magad aztán 1 hétig meséled hogy micsoda buli volt nem is emlékszel semmire...
Online játékok során több emberrel ismerkedtem meg, mint a való életben. Több kultúrával találkoztam. Némelyikkel átbeszélgettük az országaink életét. Van amelyikkel találkoztam is azóta, mert érdekesnek találtam.
Online játékok már nem mennek jóideje, de az a pár ismerős megmaradt a valóságban is.
Innen tudok sokmindent más országokról, és ezzel szerintem mások is pont így vannak.
Ettől függetlenül, ha a munkámhoz nem kellene az internet, lemondanám. A hírek valóságtartalma gyakorlatilag kibogarászhatatlan, nincs független hírcsatorna. Filmnézés nélkül is meglennék, főleg, hogy leginkább elalváshoz rakok be valamit. Facebookom nincs (volt, de értelmetlennek láttam).
Ahogy meg a többiek is írták, nem a net miatt gyengül a társasági élet, hanem inkább a felszínesség miatt. Sőt, sok esetben net nélkül nem is maradna fent néhány ember társasági élete.
Lenne előnye meg hátránya is.
Az előnye az lenne hogy a gyerekek nem kék bálnáznának meg pedofilokkal chatelnének, hanem sportolnának együtt.
De azért jó hogy van internet, néha jó nézni egy filmet/sorozatot vagy kapcsolatot tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!