Szerintetek is jobb lenne, ha nem lenne internet?
Kevesebb megcsalás: tévedés. Az internetnek hála csak a választék bővült, nem a mennyiség.
Többet beszélgetnének a párok: ismét tévedés. Az internet előtt az emberek olvastak, tvt néztek, a kertben/műhelyben molyoltak. Aki nem akart társalogni, akkor is megtalálta a módját arra, hogyan vonuljon el a másik elől.
Más lenne a társasági élet: na ez igaz. A beszélgetéshez telefon, vagy személyes kontaktus kellene.
Az igazság az, hogy az internet hasznos dolog, csak az ember nem képes a megfelelő célra használni.
Nem azt mondtam,hogy ne legyen tv meg telefon.
De vegyük pl azt,hogy amikor gyerek voltam,még nem volt mindenkinek internet otthon. Ritkaságszámba ment. Internetes telefon meg nem is volt még. És mi suli után hazamentünk,kajáltunk,aztán mentünk biciklizni,sétálgatni. Az egész utca kint volt. A szomszédok beszélgettek egymással. Az utcabeli gyerekek átjártak egymáshoz. Most mi van? A többség hazamegy,ledobja a táskát,és beül a gép elé,meg a telefonját nyomkodja,posztolgat ide-oda,szánalmas posztokat írogat ki facebook csoportokba,hogy "nincsenek barátaim,pls valaki írjon" vagy:"unatkozom,valaki beszélgessen velem"
"mentünk biciklizni,sétálgatni"
Én azt látom, hogy manapság is aki olyan, az elmegy sétálni, biciklizni, vagy épp részegre inni magát hétvégén. Ugyanúgy vannak deszkások, focisok.
"Az egész utca kint volt."
Felénk pont ugyanúgy elvolt mindenki a kertjében vagy épp bent a TV előtt gyerekkoromban is. Korábban meg tv sem volt. A szomszédok meg manapság is átjárnak egymáshoz és jóban vagy épp rosszban vannak mint régen.
Az idők változnak, aki a bent kotlásra volt hajlamos az előtte is megtette ugyanúgy. Aki nem hajlamos az ma is kimegy, itt ma is kint bicikliztek a gyerekek pl.
Én gyerekkoromba se volt net, lopkodtuk a kertekből a répát, a tikokat kiengedtük, a mosóházban a vízbe beledobáltuk a nagy köveket, becsöngettünk az öreg nénikhez...
Ma a Gyakorira járnak baromkodni a 10 évesek. Lényegében nem változott, csak modernizálódott. Nagyszüleim meg a szénabálák között nézegették egymás testtájait gyerekkorukban. LOL
Ráadásul a manapság olyan hú de magányos emberek azok régebben is azok lettek volna.
Én például régen is magamnak való voltam, eljátszottam egyedül a kertben, biciklizgettem egyedül, legóztam meg könyveket olvastam egész nap. Manapság is ugyanúgy antiszociális vagyok, nem is keresi soha senki a társaságom, én is kerülöm másét.
Mellette ott az összes "haverom" minden héten eljárnak barátokkal, barátnővel, kirándulni, bulizni, nyaralni, programokat szerveznek.
A párkapcsolatokkal meg pont az a baj, hogy nem többet kellene beszélgetni, hanem pont hogy sokaknál kevesebbet, meghagyva egymásnak a mozgásteret. A legtöbb ismerősnél akik gyakran váltogatják (1-2 évente) a párjukat, pont ez a baj szerintem, hogy 0-24-ben elérhetőek egymásnak, munkában is egymással facebookoznak, hazafele a buszon...este meg már nincs meg az a "milyen napod volt" érzés, mert egész nap beszélgettek.
Ez mondjuk igaz, szociális élet van ilyen formában nem is kicsi. Sőt sokkal tájékozottabb, nyitottabb is lesz tőle, mert sok véleményt láthat, nem csak környékbelit. Bár jellemzően az emberi mentalitás miatt inkább a hülyeséget tapasztalják jobban, de azt a valóságban is.
Valamit valamiért. Bizony az emberiség a gépek felé fejlődik szóval ez már most is alap, később még alapvetőbb lesz. Mindig is eszközöket használtunk a feladatok elvégzésére, legyen az egy bot, kőbunkó vagy egy számítógép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!