Mit kéne tennem? Nem tudom már kiben kéne bíznom
2 éve együtt vagyok kis kihagyásokkal a barátommal. Ő roma származású. A családom eddig teljesen elfogadó volt, a barátom nagyon udvarias és okos. Mindenki szerette őt, a 4 bátyám is. Aztán egyszer elmentek a bátyáim a Közvágó hídhoz, ha jól tudom, nem tudom mit kerestek ott. És azt mondták, hogy a barátom ott verekedett, és késsel fenyegetőzött. Mondtam, hogy biztos nem ő volt, hiszen ismerem őt. Aztán apám fejét is teletömték azzal, hogy a barátom egy "retkes ci.ány". Az apám azt mondta, hogy ha még egyszer látják a bátyáim a barátom, nyugodtan verjék meg (normális az ilyen apa?)... Aztán kb 2 hete a barátomat tényleg megverték, kék-lila foltjai voltak, nagyon rosszul festett. Azt mondta családi dolog, nem akar róla beszélni. Nem erőltettem. A bátyáim pedig azt mondták nem árulhatnak el semmit a küldetésükről (elmebetegek). Aztán voltunk egy buliban és odajöttek hozzám a barátom haverjai és azt mondták, ha még egyszer meglátják a bátyáimat, 3 hónap múlva 4 darabban fognak előkerülni a hulláik a dunából (nagyon kemények akartak lenni, de engem sikerült megijeszteniük). Nem tudom, hogy kiben kéne bíznom, a barátom titkolózik, a bátyáim meg megőrültek az apámmal együtt.A barátomnak azt is felajánlottam, szakítsunk, ha neki akk jobb lesz. De azt mondta h ne. Én nagyon szeretem őt. És eddig a bátyáimat is szerettem...
15/L
Nem vagyok cigány ellenes. De amit írsz, az alapján nem bíznék a barátodban. Lehet, hogy a bátyáid is igazat mondta a verekedésről. De milyen család az, ahol össze verik egymást? Miért nem hajlandó erről beszélni. Vagy miért barátkozik olyanokkal, akik megfenyegették a bátyáidat?
Az természetes, hogy ő nem akar szakítani. De abban sem vagyok biztos, ha te szakítasz, akkor nem fog veled is agresszív lenni.
>Aztán voltunk egy buliban és odajöttek hozzám a barátom haverjai és azt mondták, ha még egyszer meglátják a bátyáimat, 3 hónap múlva 4 darabban fognak előkerülni a hulláik a dunából
És szerinted ha ilyenek a haverjai, akkor mennyi a valószínűsége hogy ő maga is ilyen, miközben ráadásul a bátyáid is ezt állítják hogy látták?
Az pont teljesen mindegy hogy mennyi ideje ismerik egymást, ha régóta ismeri őket, akkor pláne nagy az esélye hogy maga is olyan. Hisz ha neki nem tetszene ez a viselkedés, akkor nem haverkodna velük, ennyi idő alatt pedig bőven volt ideje megismerni őket.
Ráadásul még titkolózik is előtted.
Az semmit sem számít, hogy kinek milyen barátai, vagy családi környezete van. Kíváncsi vagyok, mi lenne, ha az előző válaszolókat is a baráti köre alapján ítélnénk meg :)
Kedves kérdező, beszélgess el a családoddal, és mondd el nekik, hogy tévednek. Nem az számít, hogy a barátod másokkal hogy viselkedik, hanem az a lényeg, hogy téged hogy kezel. Ha veled is erőszakos, agresszív, akkor érthető, miért verik el azok az emberek, akik szeretnek téged. De ha ez egyáltalán nem jellemző, akkor a családoddal van a baj.
Nem akarok negatív lenni, de én is tapasztaltam, jártam már meg az efféle naivitásommal:
"Aki korpa közé keveredik..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!