Teljesen kétségbe vagyok esve, mit tegyek? Adjam fel?
A gimnáziumi tanulmányaimat félbehagytam, tavaly belekezdtem egy kétéves esti gimnáziumba, eleinte tök lelkes voltam, bejártam rendesen stb, az első évet megcsináltam. A második év elején is bejárogattam, de nem túl sokat. Tanultam is valamennyit. Majd egy pár alkalom után egyszerűen lesz*rtam. Nem tanultam, nem jártam be, nem is követtem nyomon mit kéne tanulni stb. Ennek eredményeképp nincsenek jegyeim, csak két tantárgyból, de azokból sem az összes.
Tegnap gondoltam egyet és bementem, gondoltam lesz ami lesz... meglátjuk. Azt osztálytársaim alig köszöntek, úgy éreztem magam mint valami idegen, akinek semmi keresnivalója itt. Oké, bejött a tanár, kioszt valami dogákat, aztán megkérdezi, hát én?
Mondom hát én...nem írtam ilyen dogát.
Mondja: hát azt tudom, és a többit? Egyet sem?
Mondom: Igen.
És megszeretné írni?
- Igen, de nem osztályzót kell tennem? - Kérdeztem.
Azt mondta hogy oké úgy is jó.
Utána mondott két időpontot, de annyira kínosan éreztem magam hogy még figyelni is alig bírtam arra amit mondott. Azt osztálytársaim meg bámultak mint valami utolsó szégyenteljes szardarabra, akinek van pofája ilyet csinálni, hogy még kínosabban érezzem magam. Ja hozzátenném, a legtöbb osztálytársam nő, 1-2 férfi van, így alapból nem valami jó a légkör. (szerintem)
Ezután átnéztük a doga feladatait és nem értettem semmit, de nem is tudtam koncentrálni, csak az járt a fejemben hogy mennyire gyűlölöm magamat amiért ennyire lusta, trehány, akaratgyenge senkiházi vagyok. Semmit se tudtam, azt se tudtam egyáltalán milyen anyagnál járunk, miből írták ezt a dolgozatot. Pár szót le tudtam fordítani persze magamban, meg mondatrészeket, de ezen kívül semmi. Semmit sem tudok.
Óra után elmentem, gondoltam inkább nem megyek a következő két órára mint hogy emésszem magam az égéseim miatt. Bementem egy boltba vásárolni, de még arra se tudtam koncentrálni hogy mit vegyek, az utcán elkezdtem sírni, majd bementem egy pláza wc-jéne sírni. Azóta fogalmam sincs mit tegyek, van-e értelme hozzákezdeni vagy nincs.
Április vége van, május 8-án írásbeli. Addig még osztályzókat kell tennem több tantárgyból, és még tételeket is kéne tanulnom stb. Úgy érzem esélytelen.
Könyörgöm segítsen valaki. :'( Nem tudom mit csináljak. Iszonyatosan rosszul érzem magam, szerintem még sose volt ennyire bűntudatom. Nem tudok senkihez fordulni ezzel. A tanulástól is teljesen elszoktam, nem tanultam már kb. egy éve. Köszönöm előre is. És bocsánat a regényért.
20l
Ne beszélj már hülyeséget. Hogy a fenébe ne kéne érettségi az embereknek? Így is tele van az ország hótbuta, sötét, tanulatlan suttyókkal, ne biztassuk már a kérdezőt is arra, hogy legyen ő is ilyen. Tegye csak le az érettségit, az alap. Tiszta szégyen, ha valaki idáig sem jut el. Életképtelennek hívják az ilyet, nem pedig olyannak, aki megtalálta az útját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!