Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A gyerekes nők miért hiszik...

A gyerekes nők miért hiszik azt, hogy a gyerek miatt több joguk van?

Figyelt kérdés

Több alkalommal is hallottam már és saját magam is tapasztaltam, hogy a gyerekes szülők főleg anyukák azt hiszik , hogy több joguk van. Szerintetek ez miért van?

Például az egyik személyes tapasztalatom egy boltban a kasszánál odajött hozzám egy anyuka, hogy engedjem őt magam elé, mert ő gyerekkel van. A gyerek kb 3 éves lehetett. Neki a bevásárló kosara majdnem teli volt, nekem 5-6 dolog lehetett a kosaramba.

Mikor nem engedtem magam elé, még ő volt felháborodva, hogy hát ő gyerekkel van ... .

Ha gondoljátok még jó pár példát tudok írni.

Mitől hiszik azt a nők, hogy a gyerek miatt több joguk van?

2017. ápr. 16. 20:27
 1/10 anonim ***** válasza:
29%
Nem, azt hiszik hogy az emberek többsége belátja: egy pici gyerek nehezen viseli ha várnia kell. Ettől még sok cuccal nem kellne az elé állni akinek alig pár darab van...
2017. ápr. 16. 20:35
 2/10 anonim ***** válasza:
62%
Mert így vannak szoktatva. Ha ilyen vagy ehhez hasonló dolog van, akkor inkább rájuk hagyják az emberek. Ilyesmin nem éri meg balhézni.
2017. ápr. 16. 20:37
 3/10 anonim ***** válasza:
75%
Ezt én se értem. Bárkivel előfordulhat, hogy valami végett sietnie kell. Egy gyerek jelenléténél nagyságrendekkel nyomósabb indok is lehet erre. Egyébként nem is értem, hogy pusztán az a tény, hogy gyerek van nála, miért jogosítaná fel a sietségre? Vagy emiatt miért kellene sietnie? Ez önmagában még semmit nem jelent. Ok, a gyerekek általában marha türelmetlenek, főleg ha unatkoznak (és egy abc pont ideális számukra az unatkozásra). De akkor már gyerek korában arra neveljük, hogy neki elsőbbsége van, mert türelmetlen? Lehet épp délután 3 óra van, most jön a gyerekkel a napköziből és hazafelé tartanak, ahol már nem kell dolgoznia, tehát ráér. Más meg lehet épp munkába siet, és például tényleg fontos lenne neki, hogy elérje a buszát. Akkor az is kezdje el magyarázni a többieknek, hogy engedjék előre mert munkába siet és ezért meg azért nem indult el időben? Vagy ilyen alapon kellene alkalmazni egy embert, akinek az a feladata, hogy a sor mellett áll, és amikor be akarsz állni, akkor meg kell neki mondanod, hogy mennyire sietsz és mivel tudod ezt alátámasztani. Ő pedig a már sorban állókat is figyelembe véve kiszámítja, hogy kinek hányadik helyen kell állnia a sorban. :D Vicc az egész...
2017. ápr. 16. 20:40
 4/10 anonim ***** válasza:
48%
Igaz. Akkor ilyen alapon engedjük magunk elé a szegény öregeket is, aztán majd valamikor ránk kerül a sor.
2017. ápr. 16. 20:49
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem csak várakozásnál találkoztam ilyen esettel, csak példának hoztam fel egy saját tapasztalatot.

Nem saját példa, de a következő kérdésnél is ezt érezteti a kérdező, hogy gyerekei vannak, ezért több joga van mint a tulajnak:

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__8556421-a-f..

2017. ápr. 16. 20:58
 6/10 anonim ***** válasza:
15%
"Igaz. Akkor ilyen alapon engedjük magunk elé a szegény öregeket is, aztán majd valamikor ránk kerül a sor." Jesszusom. Tényleg ennyire fáj udvariasnak lenni? És mielőtt valaki megkérdezné: 37 éves vagyok, és nincs gyerekem.
2017. ápr. 16. 21:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van gyerekem, de sosem gondoltam, hogy több jogom lenne, viszont én is tapasztalom, hogy sokan ezt hiszik.

Pl. Orvosnál többször fordult elő, hogy várni kellett (és mindig kell rengeteget). Nekem volt a legkisebb a gyerekem. Senki sem engedett előre, eszembe sem jutott megkérni.

De voltak más anyukák, akik fel voltak háborodva. "nem hiszem el, milyen parasztok vannak, hogy nem engednek előre, nem látják, hogy gyerekkel vagyok?" És ezt sebészeten, szóval nem influenza meg hasonlók, és az anyukának kellett a kezén megnézni valamit, nem sürgősségi helyzet volt, azt mindenki megértette volna..

Egyébként tényleg a legtöbben inkább előre engedik az ilyeneket, mert némelyik anyuka olyan patáliát tud lecsapni, hogy az is szégyenli magát aki hallja.

Az öregeket sem értem meg minden esetben.

Háziorvosnál vártam, kismamaként. A háziorvos minden kismamának a lelkére köti, hogy ne várakozzanak a betegek között, hanem ahogy lehet, menjenek be. Na ezt sok öreg nem tudja felfogni. Mert a terhesség nem betegség.. na de ha terhesen elkapsz valamit, abból a gyereknek is baja lehet.

2017. ápr. 16. 22:04
 8/10 Sunshinedoll ***** válasza:
86%

Nem igazán értem én sem. Ha a gyerek nagyon kicsi, vagy nyűglődik, akkor oké, megértem, menjenek előre, de ha elvan a gyerek, vagy alszik, akkor miért kell ebből ügyetcsinálni.

Gondolom sok anyuka kínosan ügyel a gyerek napirendjére, és szeretne időben végezni, hogy tudja etetni, altatni, mittudomén, sok gyerek nem viseli jól, ha kiesik a szokásos napi ritmusból.

Engem annyira nem szokott zavarni a dolog, mert nincs gyerekem, és fingom sincs, mivel jár az, most így jobban belegondolva, lehet ha gyerekem lenne, én is szeretnék időben altatni/etetni stb, mert akkor csúszik az egész napi rutin. Mondjuk szerintem ezt meg lehet kérdezni normális stílusban is "Ne haragudjon, sietnénk haza altatásra, előre engedne, legyen szíves?" nem pedig leállni parasztozni mindenkit.

2017. ápr. 17. 18:13
 9/10 anonim ***** válasza:
40%

Ez szimpla általánosítás. A gyerekes nők között is vannak türelmetlenek, esetleg bunkók, ahogy a többi ember között is.

Én pl. 2 órát vártam vérvételen a 3 hónapos lányommal, és nem kértem senkit, hogy engedjen előre. Bement előttem 5 öregasszony, magyarázták, hogy nekik milyen sürgős, majd kijöttek és a rendelő ajtajában pofáztak még egy órát. Nem érdekelt, ettől én nem általánosítok, hogy minden öregasszony bunkó. Te se tedd.

2017. ápr. 18. 20:03
 10/10 anonim ***** válasza:
36%
Ja, értem, aki nem neked ad igazat, azt lepontozod. Hát, remélem, boldog vagy. Szánalom.
2017. ápr. 19. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!