Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Volt már valakinek olyan...

Voyager24 kérdése:

Volt már valakinek olyan periódus az életében amikor képtelen volt az emberi érzelmekre? Ha igen akkor mennyi ideig tartott?

Figyelt kérdés
Életem egyik legnehezebb időszakán vagyok túl, számomra a tavalyi év pokol járás volt és úgy éreztem hogy egyszerűen meghaltam belül, azóta is zombi vagyok. Kedves, toleráns, empatikus egyén voltam, most sem vagyok bunkó, nem vagyok pszichopata csak egyszerűen azt érzem hogy szükségem van az egyedüllétre, a magányra és hogy mindenki hagyjon békén. Szinte mindenkivel megszakítottam minden kapcsolatot mert annyi fájdalom és csalódás ért. Üres vagyok és minden napom üres és úgy érzem hogy alkalmatlan vagyok emberi kapcsolatok kialakítására : gondolok itt barátságokra de főleg párkapcsolatokra. Volt már valakinek hasonló élménye ?

2017. márc. 12. 20:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Csak most esik le hogy a periodust nem menzeszre értetted persze én is is ilyenbe vagyok:):P
2017. márc. 12. 20:30
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Én annyival "okosabban" csinálom, hogy bele sem kezdek olyan kapcsolatba, ahol nem érzem biztosra a közös erőt.

De párkapcsolatok terén ez egyenlő a magánnyal nálam. Már régóta vagyok magányos és ez sem jó. Így is kikészül az ember, úgyis. Sehogy sem jó.

2017. márc. 12. 20:31
 3/20 A kérdező kommentje:
Első válaszolónak üzenem : Kifejtenéd bővebben?
2017. márc. 12. 20:31
 4/20 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem kezdek bele semmi új kapcsolatba, hanem a régi barátságok stb...vagy például a saját szüleimmel sem találkoztam tavaly december óta, még csak nem is beszélünk telefonon. Lenne kialakulóban párkapcsolat de egyszerűen azt érzem hogy alkalmatlan vagyok bármilyen emberi kötödés kialakítására, tehernek meg nyűgnek érzem. Érdekes mert az azóta van mióta eldöntöttem hogy egyszer az életemben önző leszek és csak magammal foglalkozok. Nem vagyok egocentrikus sem beképzelt csak azt érzem hogy nincs szükségem senkire és mindenki hagyjon békén. Antiszociális vagyok vagy nem tudom :/
2017. márc. 12. 20:35
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálam történt ilyen, és szerintem ez nem is fog változni. A szocipata majd minden jellemvonása igaz rám. És az az igazság hogy jobb lett tőle az életem és könnyebben boldogulok mint előtte.
2017. márc. 12. 20:48
 6/20 A kérdező kommentje:
Azért titkon nem zavar az a gondolat hogy az egész életed egyedül és magányosan fogod leélni úgy hogy nem kötődsz igazán senkihez ?
2017. márc. 12. 20:55
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak hasonló van, a családommal jóban vagyok, de párkapcsolat, ismerkedés nem hiányzik, már csak a gondolattól is hányok...
2017. márc. 12. 21:00
 8/20 anonim ***** válasza:
Nem volt. Az emberek egy része szélsőséges érzelmek között "vergődve" éli le az életét, mert nem tudnak "normál" határon belül maradni. Ez feltehetően születési adottság, mert az élet egyéb, racionális területein megfelelően teljesítenek. Egy pszichológus, pszichoanalitikus biztosan tudna segíteni az összegabalyodott szálak kibontásában.
2017. márc. 12. 21:57
 9/20 anonim ***** válasza:
61%
Volt ilyenem, 4 hónapig tartott egyáltalán nem éreztem semmi érzést csak egy nagy ürességet,valami olyat,hogy mikor szűnök meg már létezni.Nagyon rossz időszakon voltam túl.15/L
2017. márc. 12. 22:07
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Relativitás egy érdekes dolog. Bárkit meg tud tréfálni.

Egy normális kapcsolatot nem nyűgként él meg az ember. Ennyi alapvetően a válasz a kérdésedre.

Hogy te mégis így éled meg mindez csak annyit mond meg, hogy nem azt keresed, akivel most ismerkedsz.

Ugyanakkor lehet hogy létezik olyan, akivel jó lenne.

Mondok egy példát. Itt vagyok én. El nem tudom képzelni, hogy bármelyik nőt megtudnám kedvelni. Ugyanúgy vagyok vele, hogy nyűg az egész. Tapasztalat, hogy 99% a nőknek akikkel ismerkedtem csak hátráltatnának.

Viszont pár hónapja megismertem egy olyat, akivel minden perc szinte élvezetes volt. A hétköznapjaim is nyugodtabbak lettek mellette.

Aztán azóta ismét egyedül, nem részletezném miért és láss csodát, az egész kezdődik elölről. Vágyok valakire, de a legtöbb alkalommal tényleg az van, hogy csak rosszabb valakivel, mint nélküle.

2017. márc. 12. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!