Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok erről társada...

Ti mit gondoltok erről társadalmi szemszögből?

Figyelt kérdés

Hali.Azt vettem észre most már egyre többször hogy a suliban az emberek egyre jobban úgy néznek rám egy folyosón mint ha valami természet ellenes jelenség lennék. Mivel gimibe járok ezért itt a diákoknak jobban meg van "kötve" a keze mint pl egy szakiskolában (ezzel nem a szakiskolák tanulóit akartam ócsárolni) hanem arra akartam asszociálni hogy az én iskolám kicsivel merevebb mint a többi. Na most van egy sejtésem hogy miért néznek rám így az emberek...mivel elég merevek a szabályok ezért mindenki átlagosan öltözködik. Na most én rocker illetve metál zene kedvelőként általában feketében vagyok acélbetétes bakancsban illetve oldallánc és a motoros mellény fellvarróval nálam egyfajta megszokott alap stílus. Elég sok negatív véleményt kapok az öltözködési stílusomra mint pl "Olyan vagy mint egy csöves" "Mi ez a jelmez!?" csak hogy kettőt említsek (amiket egyébként teljes mértékben figyelmen kívűl hagyok). Ezeket általában tanároktól kapom. A kérdésem eme hosszú szöveg után annyi lenne hogy ti mit gondoltok azokról az emberekről akik íly módon "kilógnak" a sorból...pontosabban ha normálisnak tartjátok akkor miért és ha nem akkor miért?

Továbbá az is izgatna hogy van-e valaki ugyan ilyen helyzetben az iskolájában? Amúgy 16/F ha valakit érdekelne :D

Köszönök minden egyes választ.

Tisztelet! :)

2017. márc. 7. 20:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
egyedi stílus, egyedi ruhák...biztos sokan beszélnek rólad és foglalkoznak veled...
2017. márc. 9. 02:12
 12/14 anonim ***** válasza:
Max elmegyek mellette az utcán,és kész.
2017. márc. 11. 12:48
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2017. márc. 12. 07:59
 14/14 anonim válasza:

Hasonló cipőben járok. Az én sulim vallásos, szóval eléggé odafigyelnek az emberre. A körülöttem lévők nagyrésze tipikus tumblr stílusú tömegdivatot képvisel, én inkább nekik szólnék be, de ugye ma már ez a normális.

Szerény személyem megjelenése egy átlagos napon teljes feketében, acélbetétes, bőrdzseki, szegecses/láncos karkötők, nyakörv, pentagramma. (tervben van még oldallánc, és fülpiercing)

Rengetegen kinéznek, nagyon kevés embert tudok felsorolni aki nem néz ki/le ezért. Rengetegen be is szólnak. Tanárok, diákok egyaránt. Vki választékosan, de van, h ugyanazt hallgatom. Divatkutya, emós k.va, antiszociális k.va, és társai. Van olyan tanárom, aki elkapott a folyosón és kiselőadást tartott, mert szerinte az állítólagos labilis személyiséggemel vmi szektás vagyok.

Először kicsit zavart, hogy szinte senki nem hagyott békén, pedig az elején még nem is voltam ennyire kirívó. Ma már egyáltalán nem érdekel, megtanultam, hogy önmagam kimutatása nélkül is ugyanúgy beszólnak, ha nem ezért, akkor másért. Akkor meg miért ne adjam magam? Miért ne nézhetnék ki úgy, ahogy én jól érzem magam? Tudom sajnálni, ha rossz nézni, sz.r lehet hogy egész nap engem kell bámulni.

Én bezzeg mit meg nem tennék, ha legalább egy hasonló stílusú ember lenne a közelemben, de sajnos egyedül képviselem ezt az egész iskolában.

(Mellesleg néha már szórakoztatónak találom néhány ember megbotránkoztatását :D)

Van néhány barátom, akik elfogadnak és szeretnek olyannak, amilyen vagyok, és nekem ez bőven elég. Akiknek meg nem tetszik, kedves Kérdező, bekaphatják. Nem érdemlik meg azt, hogy emiatt rosszul érezd magad, kevesebbnek, alulértékeltnek. Meríts erőt abból, hogy te így érzed jól magad. Mire lenne jó, ha engednél nekik, és megpróbálnál beékelődni, csak hogy ne szóljanak be? Nem számít mit teszel, az emberek így is úgyis meg fognak ítélni. Akkor meg már ítéljenek meg azért, aki valójában vagy.

Sz.rd le a véleményüket, te így vagy jó, így vagy magad! ;) Kitartás, és sose feledd, h vannak hozzád hasonlók :D

17/L

2017. ápr. 17. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!