Akit molesztálnak/próbálnak tömegközlekedési eszközön és megvédi magát, azt miért zavarják le utána a buszról?
Kicsit furcsán fogalmaztam meg a kérdést. Szóval a húgom mesélte, hogy tegnap reggel, amikor munkába ment, egy részeg fickó mellé ült, és meg akarta fogni a combját. Ő többször is szólt a fickónak, hogy hagyja békén, és engedje ki (a húgom ült az ablaknál), de a fickó vagy vigyorgott meg bólogatott. Senki sem akart neki segíteni a buszon, mindenki csak bámult maga elé, aztán amikor a fickó megint nyúlkálni kezdett, a húgom az ernyőjével (kicsi, összecsukható) kábé arconütötte a fickót, mire az ordítani kezdett, hogy a húgom milyen rasszista (afrikai volt a fickó), és többen is követelték, hogy a húgom most azonnal szálljon le a buszról, vagy rendőrt hívnak.
Ez normális?? Nem Magyarországon történt. Miért nem segítettek neki inkább?
Mert az emberek nem akarnak ilyenről tudni se.
Ha egy nő hangosan jelenetet rendez, hogy megvédje magát, akkor kénytelenek szembesülni azzal, hogy nem egy rózsaszín álomutazás az élet, amiben minden tökéletes és biztonságos.
Ez nyilván nem tetszik nekik, és egyből a nőt hibáztatják.
Meg hát eleve a nőket kellett örökké mindenért hibáztatni az idők kezdete óta, mert csak.
Engem egy percig nem zavarna ha csúnyán néznének rám emiatt. Még azt is hozzátenném, hogy "tényleg nincs senki aki segítene egy bajba jutott nőnek?" EGyébként meg a sofőrnek biztosan szólnék, ha mondjuk csak nők meg gyerekek vesznek körül.
De bízom benne, hogy van még pár férfi, aki igenis mellém állna egy ilyen helyzetben.
Szerintem a fenti szituációban az volt a baj, hogy a többség nem látta az egész jelenetet. Ülve tapizta a lábát, ez másoknak nem látszik. Csak azt látták, hogy a nő kiabál vele, majd megüti.
Nyilván ő tűnik kívülről az agresszornak. Ezért kell hangosan rászólni, hogy mindenkinek nyilvánvaló legyen a helyzet.
Sejtésem szerint valahol Angliában, esetleg Londonban történhetett az eset. Ha valaki ült már ott buszon, az tudja, hogy be van kamerázva az egész, fel sem szállhatsz viteldíj fizetése nélkül, a tömegközlekedési eszközök nagyon kulturáltak. Ha valaki zaklatni, fogdosni akar valakit, az tuti hogy nem egy bekamerázott buszon fogja ezt elkövetni. Én éltem kint, milliószor ült már le mellém a buszon fekete, sárga és fehér ember is, de egyik sem AKARTA megfogni a combomat, pedig nagyon csinos nő vagyok. A kérdező nővére csak a saját paranoid feltételezésre reagált az esernyővel való arcon ütéssel. Lehet, hogy a nő egy bálna ás átlógott a combja a szomszéd ülésre és ezt akarta jelezni a férfi. Én tudom, hogy a férfiak sem szentek, de azért amit a kérdést kiíró kiscsaj és az itt megadott saját válaszai a buszos zaklatókról már pszichologusért kiállt nála.
lássuk csak, a buszon őt "molesztálta" egy férfi, ő előrement az első ajtóig, közben egy csoport srác röhögött rajta (akik valószínűleg nem is látták az akciót). Ha engem molesztálnának a buszon, akkor eszembe sem jutna srácok reakcióira figyelni, csak a bőrömet menteném. A kislány úgy próbálta meg felhívni a srácok figyelmét magára, hogy megalázott egy mellette álló ismeretlen férfit.
Kislány, jogod van védekezni, jogod van segítséget kérni ha zaklatnak, és ha tényleg bajban vagy, a normális férfiak és nők meg is fognak védeni mint embert (ezt tette az afrikai férfival is egy busznyi ember). De attól te még nem leszel áldozat, mert a beteg agyadban zaklatósdit játszol a buszon. Addig kiabálsz farkast tréfából, amíg már senki sem fog komolyan venni.
"Nem tudom, ennek így nincs értelme. Nem maradt ki valami a sztoriból?"
De. Konkrétan kihagyta, hogy az egészet csak ő találta ki.
És ha azt mondanám, hogy velem történt, akkor hihetőbb lenne? Nem értem, miért kell azt gondolni valamiről, ami mással történt meg, hogy csakis kitaláció lehet. A húgom 21 éves, normál testalkatú, mert láttam, hogy erre is céloztak. Igen, Londonban történt, mindketten kint lakunk és dolgozunk. Azt sem értem, hogy miért hihetetlen, hogy valaki molesztálta, az, hogy téged eddig senki sem próbált, az nem azt jelenti, hogy nincsenek ilyen esetek, mert vannak. Három éve élünk kint, velem még nem fordult elő ilyen, vele is ez az első. De úgy látom, hogy az itteni emberek engem és a húsomat tartanak rossz embernek, gondolom, ti sem segítenétek, ha azt hallanátok, amikor valaki olyanokat mond, hogy "Kérem ne tegye, hagyjon békén!". Szomorú, hogy ilyen világban élünk, hogy akit zaklatnak, még neki kéne bűnösnek éreznie magát. Nyilván nem volt helyes ütni, de hasonló helyzetben, mondjátok már meg, ti mit tennétek?
"lássuk csak, a buszon őt "molesztálta" egy férfi, ő előrement az első ajtóig, közben egy csoport srác röhögött rajta (akik valószínűleg nem is látták az akciót). Ha engem molesztálnának a buszon, akkor eszembe sem jutna srácok reakcióira figyelni, csak a bőrömet menteném. A kislány úgy próbálta meg felhívni a srácok figyelmét magára, hogy megalázott egy mellette álló ismeretlen férfit. "
Te mégis miről beszélsz? Ki beszél itt figyelemfelkeltésről meg srácokról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!