Fiatalok! Mi a véleményetek a hippikről?
Tudom, most már nagyon kevés igazi hippi van.
Mégis kíváncsi lennék, mit gondoltok a volt (illetve a kevés mostani) hippikről, a mozgalmukról, az életstílusukról, a kommunában élésről satöbbi.
Én szeretem a divatjukat, és úgy az egész kultúrájukat.
Azt, hogy így kiálltak a háború ellen, az egészet nagyon szimpatikussá tette nekem.
A "mindenki egy család" elv, néhol egy kicsit túlzó, de igazából sokkal jobb, mint ez az elhatárolódottság, amit néhol látni lehet.
Engem a barátnőim vagy indiánnak vagy hippinek hívnak. :D
16/L
Tetszik az alapötlet, a pacifizmus, a kábítószer, az elfogadás, szeretet-béke.. minden ilyesmi, de nagyon nem ebbe a világba illő, így inkább butának és életképtelennek tartom őket. :)
17/F
#5, én ezzl vitatkoznék. Méghogy lusták és munkakerülők... Nagyon kemény fizikai munkát végeztek, hogy fenn tudják tartani magukat a társadalmon kívül.
Számomra szimpatikus az alapfilozófiájuk, hiszen kiálltak a háború ellen, a nők és feketék jogaiért, elsőként vették észre a környezetvédelem fontosságát. A szexuális forradalom is egy jó dolog alapjáraton. Nagyon tisztelem őket azért, hogy ki mertek lépni a társadalomból, nagyon szeretem a zenéiket és az öltözködésüket. De ami számomra elítélendő: a drogozás. Nem csak a saját, de gyermekeik életét is veszélyeztette, nagyon sok beteg gyermek született az LSD és más szerek miatt. Meg igazából a poligámiával nem tudok nagyon azonosulni, de az előbb felsorolt pozitív dolgokkal mind egyetértek, és vallom.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!