Szerintetek a diákoknak minden nyarat végig kéne dolgoznia? Egyetemen év közben is?
Szerintem meg kell találni az arany középutat.
Az egészet azért ne dolgozza végig, de annak sem látom értelmét, hogy valaki 2-3 hónapot, azaz az év közel negyedét csak eltölti a semmivel.
Sajnos én is ilyen voltam, nagy léhűtő kocka, bánom is.
Ezzel nem azt mondom hogy menjen gyárba robotolni, de főleg egyetemen el lehet menni 1-2 gyakorlati helyre, ott kapcsolatot tud építeni, lehet hogy suli mellett is felkérik kisebb-nagyobb munkákra.
Én a gyakorlati helyemen jöttem rá, mi is érdekel igazán, és utána marasztaltak is, így suli mellett is csináltam, bedolgoztam. Gyakorlatilag csak 1 év munkaviszonnyal elég sok tapasztalatra tettem szert, ami önéletrajzban jól mutatott. Főleg ha azt nézem, nem egy ismerősöm 27-28 évesen is csak "tanult" aztán kikerül az életbe és van egy tök üres önéletrajza közel 30 évesen.
Lényeg a lényeg, én nem arra kényszeríteném hogy robotoljon, de aktívan töltse a nyarat. Vannak jó nyári munkák, vagy tanulhat nyelvet, simán ösztönözném külföldi munkára, mert éles helyzetben sokkal jobban tanulja az ember a nyelveket mint itthon könyvből.
Sajnos sok embernél pont ezt látom bajnak, hogy mindent csak kötelező rossznak tart. Kötelező tanulni, ezért teljesíti a kötelező minimumot, meg "szórakozik" mert később kötelező dolgozni...Holott nézhetné úgy is, mint hivatást, vagy kereshetné azt, ami érdekli és szeretetből csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!