Mit gondoltok rólam? "drogos" vagyok?
Nem, nem vagy drogos, szerintem teljesen normális, ha ezt csinálod. Bár én az említett keményebb drogokat nem támogatom, de egy kis zöldtől senkinek sem lesz baja, sőt... :D
Kb. annyira elítélendő, mint az, aki havonta egyszer beül a kocsmába. :)
Tapasztalatot nyertél, ennyi. Ha azt mondod képes vagy nem rászokni, én hiszek neked. :D
A 2. válaszolóval viszont nem értek egyet, nagy mértékben a különböző herbálfajták, az alkohol, a speed és az eki is okozhat fizikai függőséget. Az LSD flashback-eket adhat, függő nem leszel tőle.
A kérdés az: kit definiálunk drogosnak?
Tőlem ugyan távol áll, hogy bármi ilyesmihez nyúljak, alkoholhoz is csak jeles alkalmakkor, és csak mértékkel, de azt mondom, ha mondjuk az ember havonta elszív egy szál füves cigit, azzal nincs semmi baj. Sőt, mértékkel alkalmazva némi gyógyhatása is van, ez köztudott. A baj ott kezdődik, amikor az ember fizikailag vagy érzelmileg "ráfügg". Senki nem állítja, hogy ne lenne visszaút, viszont az is igaz, hogy sokak számára a droggal való ismerkedés egyirányú útnak bizonyul. Ennek megvannak a maga biokémiai és pszichológiai okai.
Különösen a kemény drogok a veszélyesek. Nem csak azért, mert sokkal könnyebb ráfüggni, hanem azért is, mert bizony előjöhetnek olyan hosszú távú hatásai, amiket az ember azonnal nem is érzékel.
A másik veszélye ennek a hozzáállásnak, hogy oké, most ritkán nyúlsz a szerhez, de adott élethelyzetben téged semmi nem fog megállítani, hogy újra, komolyabban a szerhez nyúlj. Az, hogy eddig könnyű volt csökkentened az adagot, nem biztosíték arra, hogy ez a jövőben is mindig így lesz.
#2 "ezek a drogok lelki függőséget okoznak, nem fizikait."
Na, most mondtál egy nagyon nagy butaságot. A drogok, főleg a keményebb szerek pont azért veszélyesek, mert fizikai függőséget okoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!