Van valakinek kedve vitatkozni?
"Soha nem értettem mit tudnak az emberek szeretni a metal zenében? Tudom, hogy rengetegen szeretik de nem fér a fejembe mit esznek rajta. Se dallam, ritmus, refrén nem fedezhető fel benne egy idegesítő csörömpölős, ordibálós zaj."
És odaír egy témát ami kb. ízlés kérdése. Beszarok xDDD
Na igen, a rock/metál zenéről rengeteg rossz sztereotípia kering, amikbe úgy látom, hogy a kedves 10-es válaszoló is beleesett.
Nyilván aki laikus ezekhez az irányzatokhoz, az nem tudhatja, de mind a rock, mind a metál kifejezés csak egy gyűjtőfogalom, ezen belül rengeteg alfaja van mindkettőnek.
Persze, mindkettőnél megvan az ordibálós/csörömpölős/dallamtalan fajta, de ez csak egy-két ágazata a nagy egésznek, és ezeket speciel én se szeretem.
De csak, hogy 1-2 példával éljek, az AC/DC-ről például sokan úgy tartják, hogy sikoltozós, dallamtalan zenét játszanak, de ne mondja már nekem senki, hogy például ennek a dalnak a refrénje, nem ragad meg rögtön az ember a fejében:
https://www.youtube.com/watch?v=vVf6GJHkSHE
Úgy, ahogy a metálzene is ki tud termelni magából gyönyörű, érzelmes balladákat, mint például ezt itt:
https://www.youtube.com/watch?v=TWrMnb2NvXM
2017-et írunk, itt lenne már az idő, hogy elszakadjunk attól a tévhittől, hogy a gitáralapú zenéket a Sátán találta ki.
10-es vagyok!
AC/DC az zenét játszik én szeretem pár számát. Nirvanat is kedvelem és az indie rockot is. Én nem a műfaj neve alapján határozom meg, hogy mi tetszik es mi nem.
Miközben hallgatok egy zenét becsukom a szemem és hallom ahogy felépül a hangokból ez kivált belőlem egy érzést ami alapján vagy tetszeni fog vagy nem. De a metal zenék valahogy nem állnak össze a fejemben.
Egy ordibálós,durva, jellemtelen műfaj.
Számomra itt kezdődik a zene:
És itt ér véget:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!