Hány éves korodig érezted igazán fiatalnak magad?
Mikortól érezted úgy, hogy már felnőtt ember vagy és nem fiatal gyerek?
Én az egyetem befejezése után fokozatosan nőttem fel. Ha a mai fiatalságra gondolok, már nem érzem úgy hogy közéjük tartoznék. Egyébként 25 éves vagyok. Ti mikor éreztétek ezt először?
Én sosem éreztem magam a korosztályom tagjának, mert szellemileg messze megelőztem nagy részüket. Agyilag szinte mindig is felnőtt voltam, másrészről viszont meg is tudok maradni gyereknek.
21/F
Mindig az életkörülményeimtől és az életmódomtól függött az hogy milyen idősnek éreztem megam.
Még a diktatúrában voltam gyerek, amikor a gazdálkodó múlttal rendelkező szülők gyereke simán hátrányos megkülönböztetésben részesült egy félreeső falu általános iskolájában. Ezért a jó képességeim ellenére is rossz szakmát tanulhattam ki egy szakmunkásképzőben. Ott az elégedetlen sors miatt 14 évesen is egyből felnőttnek éreztem magam, persze a korom miatt fiatal felnőttnek. Aztán a pocsék munkahelyen történő állásaban 17-18 évesen középkorú komoly felnőttnek éreztem magam. Aztán utána fősulit végeztem nappalin, ott a normális életkörülmények miatt ismét fiatal diáknak éreztem magam huszonévesen. 28-40 éves korom között mégfiatalabbnak éreztem magam, mert mégboldogabb és szabadabb lett az életem és elégedettebb is voltam. Ma 49 éves vagyok és 18-22 éves fiatalnak érzem magam, mert mára kárpótlásként olyan életet teremtettem magamnak amivel maximálisan elégedett vagyok. El sem tudom képzelni azt hogy valamikor megöregszem. Világjárást tervezgetek, csavarogni akarok a trópusokon, stb.
Én még most is fiatalnak érzem magam. Nem gyereknek, de fiatalnak, mint mondjuk 20 éves koromban. Csak az általános iskolás korúakhoz képest érzem magam "öregnek", velük már nem találom meg a közös szót. De a középiskolások egy részével igen. A fiatal huszonévesekkel meg teljesen azonosulni tudok.
31/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!