Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Autistaként hogy éljek önálló...

Autistaként hogy éljek önálló és teljes életet?

Figyelt kérdés
Mindenütt csak kitaszítottnak érzem magam. Barátaim sem voltak soha, és párkapcsolatom sem. Viszont szerintem mindenki látja rajtam, hogy olyan fura vagyok, nem vagyok teljesen normális. Sokszor szoktam bénázni bizonyos dolgokban, félénk, visszahúzódó vagyok. Szeretnék elköltözni itthonról, de félek a nagybetűs, önálló élettől, ami lehet kudarccal is végződne. Párkapcsolatot is szeretnék, de senki nem akar tőlem semmit. L/26
2017. jan. 29. 12:17
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
De miért tenne fel kérdést azzal, hogy ő autista, ha nem lenne az? Ti meg miért válaszoltok neki, ha nem is hiszitek el, amit írt? Így nem lehet segíteni embereknek.
2017. febr. 1. 16:33
 22/27 anonim ***** válasza:

A vitatkozóktól kérdezem, akik szerint az autizmus trend, és a kérdező "túl normális" autistának:

Az "Autista vagyok" nevű youtube csatornáról hallottatok már? Olyan emberek készítik, akikről én sem mondanám meg, hogy autisták, pedig én magam is az vagyok (nekem nincs diagnózisom, úgyhogy felőlem mondhatjátok, hogy én is trendből vagyok autista, de ettől még nem leszek kevésbé az).

És azt tudjátok, mi az a magasan funkcionáló autista? Csak mert autista=/=Esőember. Lehet az is autista, aki a beszéde, írásképe alapján "normálisnak" (amúgy neurotipikusnak nevezzük) tűnik, és képes önálló életet élni. Ettől még lehet diagnózisa, és nevezheti magát autistának ("autizmussal élő" helyett. Nehogy már más mondja meg nekem, hogy hogyan fogalmazzam meg azt, hogy én ilyen vagyok).

A másik dolog meg, hogy olyan autista is létezik, aki szóban egyáltalán nem kommunikál ("nem beszélő autista"), de írásban gyönyörűen tud fogalmazni és az írása alapján meg sem mondanád róla, hogy egyáltalán nem beszél.

Neked amúgy (kérdező) van olyan érdeklődési területed, amihez nagyon erősen vonzódsz? Mert ha igen, akkor megpróbálhatnád arra építeni az ismerkedést, pl. keress olyan fórumot vagy facebook csoportot, ami azzal a témával foglalkozik.

2017. febr. 1. 17:04
 23/27 anonim ***** válasza:
0%
Mégegyszer: most minden tini autistának mondja magát mert most ez fenszi meg szveg. Hogy miért ne kérdezd.
2017. febr. 1. 17:05
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy látom, inkább az a trendi, hogy aki segítséget kér, azt le kell szólni, hogy biztos csak hazudik és nincs is semmi baja.

Mellesleg szerintem egy 26 éves messze nem tini.

2017. febr. 1. 17:09
 25/27 anonim ***** válasza:
51%

"De miért tenne fel kérdést azzal, hogy ő autista, ha nem lenne az?" Tényleg naiv vagy.

" pedig én magam is az vagyok (nekem nincs diagnózisom, úgyhogy felőlem mondhatjátok, hogy én is trendből vagyok autista, de ettől még nem leszek kevésbé az). "

Nem, én elhiszem neked, itt a gyk-n mindenki ért a diagnózisokhoz. Saját maguknak mérnek IQ-t, megállapítják magukról, hogy asperger-szindrómások, és pszichopaták is, nem is értem a sok idiótát miért tanul 5-6 évet egyetemen, és doktorál le amikor youtube videókból mindenki saját magát tudja diagnosztizálni és a netről ki tudja olvasni, hogy hogyan kell kezelni azt.

2017. febr. 1. 17:12
 26/27 anonim ***** válasza:

"Nem, én elhiszem neked, itt a gyk-n mindenki ért a diagnózisokhoz. Saját maguknak mérnek IQ-t, megállapítják magukról, hogy asperger-szindrómások, és pszichopaták is, nem is értem a sok idiótát miért tanul 5-6 évet egyetemen, és doktorál le amikor youtube videókból mindenki saját magát tudja diagnosztizálni és a netről ki tudja olvasni, hogy hogyan kell kezelni azt."

Hogyan tudná egy orvos megállapítani, hogy rákos vagyok, ha nem megyek el vizsgálatra? Lehet, hogy akinek nincs diagnózisa, az azért van, mert gyerekkorában a szülei nem vizsgáltatták ki, felnőttként meg mondjuk rohadt hosszú várólista van. A családomban van autista, szóval van róla fogalmam, milyen durva procedúra egy ilyen diagnózist megkapni még akkor is, ha komolyabb esetről van szó. És hidd el, ha nekem mondjuk gyanús lenne, hogy autista vagyok, de viszonylag normálisan tudnék élni mellette és csak kisebb nehézségeket okozna, akkor nem fáradoznék azzal, hogy ezt a több éves cirkuszt végigcsináljam.

De persze hiába érvelek, mert a kérdező leírta, hogy neki van papírja, mégse hisztek neki...

2017. febr. 1. 17:19
 27/27 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem tudjuk, hogy milyen végzettséged van, dolgozol-e valamit stb. Erről írhatnál többet is.

Barátkozni szvsz autista közösségben, vagy olyan netes fórumokon érdemes, ahol az érdeklődési körödnek megfelelő emberek vannak. Asperger.hu-t ajánlom én is.

Önjelölt pszichiátereknek: Kétségbe vonni azért nem érdemes az autizmust, mert ha az autistákkal a jelleme, viselkedése alapján közösséget vállal, akkor halál mindegy, hogy van-e diagnózisa, mert köztük fogja igazán jól érezni magát, és a problémáira is úgy találhat könnyebben megoldást, hogy kapcsolatot teremt velük.

Amúgy meg ha most én kiírnék egy kérdést, hogy levágták mindkét lábam, de szeretnék lefutni egy szigetkört,

akkor oda is jönnek a kommentek, hogy nem igaz, neked nem vágták le a lábaid!?

2017. febr. 2. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!