Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mekkora előny ha valaki saját...

Mekkora előny ha valaki saját lakással/házzal kezdi el az önálló életét?

Figyelt kérdés

Sokan mondták, hogy így jóval könnyebb lesz az életem, mert jelent egy biztos pontot.

(Szüleim vettek egy lakást a nevemre ami jelenleg bérbe lesz adva, a bérleti díjból fizetik a ház hitelét/a tandíjamat, aztán ha elvégzem az egyetemet, odaköltözhetek majd)

2016. máj. 8. 21:24
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
hatalmas
2016. máj. 8. 21:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha átgondolod, te is rájössz: nem neked kell a kezdő fizetésedből összespórolni azt a pár millát.
2016. máj. 8. 21:31
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nagy előny, szerencsés helyzetben vagy :) Az én szüleim sajnos nem engedhetik ezt meg maguknak, nekem pedig egyelőre csak az egyetem melletti minimális diákmunkás jövedelmem van, amiből örülök, ha a saját költségeimet át tudom vállalni a szüleimről, nem hogy még félrerakjak házra vagy bármi másra.
2016. máj. 8. 21:36
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Óriási előnyt jelent.

Józan paraszti ésszel is belegondolva megúszod a lakás/ház bérleti díját vagy az évekig fizetendő lakáshitelt.

2016. máj. 8. 21:46
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Tegyük föl, hogy 50 ezer Ft-ot tud félrerakni valaki havonta. Ez évi hatszázezer, húsz év alatt 12 millió. Pesten ez egy tűrhető lakásra elég, vidéken egész jóra, de ott sem jelent valami nagy luxust.

Ennyiért kell 20 évet spórolni, és akkor arról most nem beszéltünk, hogy a legtöbb magyar nem tud 50 rugót félretenni havonta.

Tehát ha így számolunk, 20 évnyi spórolással biztos beljebb vagy, és van még egy rakás más előnye is (pl. hogy ha beteg vagy, nem fenyeget, hogy utcára tesznek, csak mert egy-két hónapig nincs pénzed fizetni az albérletet).

2016. máj. 8. 22:24
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Majd ha odakerülsz, hogy beköltözhess, az a lakás egy kicsit le lesz már amortizálva, így mielőtt beköltözöl, fel kell újítanod. Ilyenekre gondolj, hogy festés/tapétázás, padlólap csere, lötyögő/zörgő/hiányos dolgokat ki kell cserélni, stb. Talán be is kell bútoroznod. Ez sem kis költség, és hidd el, lehet, ez sem fog első nekifutásra menni, hanem mondjuk csak szépen, részleteiben a legfontosabb dolgokkal kezdve.

Na, most képzeld el, hogy annak a lakásnak a vételára is ott lenne még, mint költség.

2016. máj. 9. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!