Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Autistaként hogy éljek önálló...

Autistaként hogy éljek önálló és teljes életet?

Figyelt kérdés
Mindenütt csak kitaszítottnak érzem magam. Barátaim sem voltak soha, és párkapcsolatom sem. Viszont szerintem mindenki látja rajtam, hogy olyan fura vagyok, nem vagyok teljesen normális. Sokszor szoktam bénázni bizonyos dolgokban, félénk, visszahúzódó vagyok. Szeretnék elköltözni itthonról, de félek a nagybetűs, önálló élettől, ami lehet kudarccal is végződne. Párkapcsolatot is szeretnék, de senki nem akar tőlem semmit. L/26
2017. jan. 29. 12:17
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:

Szerintem ha van erre igényed, menni fog. Sajnos az természetes, hogy ha az ember olyannak próbálkozik, amit előtte még nem csinált, kudarcok érik. A sikerhez a kudarcokat nem elkerülni kell, hanem megtanulni kezelni, és nem tragédiaként felfogni.

Szerintem nem szabad másokhoz hasonlítani magad, és úgy gondolni magadra, hogy "nem vagy teljesen normális". Magadhoz képest próbálj teljes életet élni, ne másokhoz képest. Rengeteg visszahúzódó és félénk ember van, velük kellene ismerkedned és barátkoznod. Viszont mivel ők is félénkek, valószínűleg nem fognak kezdeményezni. :)

2017. jan. 29. 12:25
 2/27 A kérdező kommentje:
Csak azt látom, hogy másoknak milyen könnyedén megy minden pl. ismerkedés, párkapcsolat keresés, munka.
2017. jan. 29. 12:27
 3/27 anonim ***** válasza:
Szerintem rengetegen vannak így, mint te. Ne arra gondolj, hogy mi nem sikerült, mit csinálnak mások. A saját boldogulásoddal foglalkozz, és ne tartson vissza az, hogy x már korábban elérte azt, amire te vágysz.
2017. jan. 29. 12:44
 4/27 A kérdező kommentje:
Csak szerintem engem még a pasik is furának tartanak azért, mert még nem volt kapcsolatom "úgy" se.
2017. jan. 29. 12:45
 5/27 anonim ***** válasza:
0%
Ha autista vagy keress inkább egy értelmi fogyatékosok számára fenntartott intézetet.
2017. jan. 29. 12:50
 6/27 A kérdező kommentje:
Nem vagyok értelmi fogyatékos. De úgy látszik, nem olvastál utána a témának.
2017. jan. 29. 12:52
 7/27 anonim ***** válasza:
0%

Kérdés: Van diagnózisod arról, hogy autista vagy, vagy csak olvastál tüneteket, és ezt gondolod magadról? Nem tudom, miért, de ez nagy divat lett mostanában.

Ismerek jópár autista fiatalt. Azok alapján, amit leírtál, látatlanban ki merem jelenti, hogy vagy nem vagy autista, vagy pedig csak van néhány autisztikus vonásod, ami alapján max a nagyon enyhe kategóriába vagy besorolható, aminél semmi akadálya nincs az önálló életvitelnek.

2017. jan. 29. 12:57
 8/27 anonim ***** válasza:
Privát üzenetre miért nem válaszolsz, kérdező??
2017. jan. 29. 13:00
 9/27 A kérdező kommentje:
Igen van diagnózisom erről, tehát sajnos az vagyok. Úgy érzem, mint ha le lennék maradva a velem egykorúaktól. Most úgy érzem, mint ha olyan szinten lennék, mint egy tini. Meg vannak napi rituáléim amikhez már hozzá vagyok szokva, pl. este 9-kor kell lefeküdnöm. Hogy ha valami úgy van, ahogy megszoktam, az idegessé tesz.
2017. jan. 29. 13:08
 10/27 anonim ***** válasza:
27%
És milyen diagnózisod van konkrétan? Mert az autizmusszveg.hu gyorstesztje nem számít annak. Amúgy nem értem miért jó ez? Pár éve még mindenki depi meg bipoláros volt most autista, mi lesz a következő? Down kór?
2017. jan. 29. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!