Autistaként hogy éljek önálló és teljes életet?
Szerintem ha van erre igényed, menni fog. Sajnos az természetes, hogy ha az ember olyannak próbálkozik, amit előtte még nem csinált, kudarcok érik. A sikerhez a kudarcokat nem elkerülni kell, hanem megtanulni kezelni, és nem tragédiaként felfogni.
Szerintem nem szabad másokhoz hasonlítani magad, és úgy gondolni magadra, hogy "nem vagy teljesen normális". Magadhoz képest próbálj teljes életet élni, ne másokhoz képest. Rengeteg visszahúzódó és félénk ember van, velük kellene ismerkedned és barátkoznod. Viszont mivel ők is félénkek, valószínűleg nem fognak kezdeményezni. :)
Kérdés: Van diagnózisod arról, hogy autista vagy, vagy csak olvastál tüneteket, és ezt gondolod magadról? Nem tudom, miért, de ez nagy divat lett mostanában.
Ismerek jópár autista fiatalt. Azok alapján, amit leírtál, látatlanban ki merem jelenti, hogy vagy nem vagy autista, vagy pedig csak van néhány autisztikus vonásod, ami alapján max a nagyon enyhe kategóriába vagy besorolható, aminél semmi akadálya nincs az önálló életvitelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!