Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi teszi mássá a veronai...

Mi teszi mássá a veronai balesetet a többi napi 299993 balesethez/halálhoz képest?

Figyelt kérdés

Mitől kavar ilyen nagy port?

Ne tessék félreérteni, én is sajnálom a gyerekeket, szülőket

2017. jan. 24. 18:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
49%
Nem érdekel a téma egyébként, az unom már kib*szottul hogy valami iszonyatos szinteken folyik itt a kötözködés, mindenbe belekötés.
2017. jan. 24. 19:00
 12/20 anonim ***** válasza:
82%

Azért van ilyen nagy visszhangja, mert egyrészt tizenéves gyerekek haltak meg, másrészt sok gyerek halt meg egyszerre, harmadszor meg a baleset körülményei is igencsak megrázóak, és a halottakat nem "tettek" semmit a balesetért.

A "többi" balesetben csak kevés emberrel történik valami, esetleg néhány valaki meghal, de legtöbbször csak sebesültek vannak, és emellett igen sokszor a saját viselkedésük belejátszik a történtekbe.

2017. jan. 24. 19:14
 13/20 A kérdező kommentje:

Én csak nem értem, hogy rengetegen írjàk, hogy nem mernek buszra szállni stb., meg hogy félnek, hogy velük is megtörténik, meg mindenki gyászol.

De ez màr szerintem néha olyan, mint valami divat gyàszolàs, mert aki nem érintett benne, köze sincs hozzà, nem tudja kik voltak a buszon, azok mit akarnak?

Naponta 3 millió módon meghalhátunk, honnan tudjuk hogy aki a szembeforgalomba jön az nem akarja megolni magát és nekunkjon? Vagy valami műszaki hiba miatt.. [Nekem volt már hogy szétesett a féltengelyem (azthiszem), pont azután hogy lejöttem az autóútról]

A média szerintem elég nagy félelmet kelt ezzel az emberekben

2017. jan. 24. 19:20
 14/20 anonim ***** válasza:
83%
A 4-esnek van igaza. Mindig azokat a baleseteket kapják fel, ahol vagy sokan haltak meg, vagy gyerekek haltak meg. Na most itt mindkettő teljesül, úgyhogy örülhet a média, megvan a szenzáció.
2017. jan. 24. 19:20
 15/20 anonim ***** válasza:
85%
Az teszi mássá hogy nagyrészük vagy mind gyerek volt és sok az áldozat. Szénné égtek. Nem szokványos. Azért is beszélnek ennyit róla hátha van mód rá hogy megelőzzék többet ne legyen ilyen. Ilyenkor előfordulhat hogy új törvény v. szabály születik a hasonló esetek megelőzésére. Ez olyan mint mikor a rengeteg álldozatot szedő cunami volt. Valószínű több ilyen súlyos eset nem történhet mert azóta szigorúan riadóztatnak veszély esetén. Számomra inkább érthetelen miért zavar ez bárkit is hogy foglalkoznak vele és a kivizsgálással megelőzés lehetőségével? Vagy hadjuk a francba had hulljon a nép mi? Normális gondolkodásúak meg együtt éreznek a gyászolókkal. Ilyen kérdés már többször felmerült a gyakorin és mindnél úgy van feltüntetve mintha már hetek óta ez menne a tvben és unnátok. Miközben pár napja történt.
2017. jan. 24. 20:00
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Az utasok számához képest ez nagy arányú halálozás, ráadásul gyerekekről van szó, alig éltek még, és nem éppen szokványos az eset. A média ezért foglalkozik vele.

A szakemberek nyilván foglalkoznak vele, hogy megelőzhető legyen a jövőben bármilyen hasonló baleset, ha kell, szabályokat módosítanak... stb.

A többi ember más okból foglalkozik vele. Pl. volt egy tanárnőm, akinek huszonévesen halt meg a fia közúti balesetben, igaz, hogy a mostani esetben konkrétan nem érintett, de az emlékeit felkavarja egy ilyen eset. Aki keveset utazik, azt azért ijesztheti meg. A rutinos utazók azért foglalkozhatnak vele, hogy vajon itt mik lehettek az okok, amikre nem árt nekik is odafigyelni. Aki esetleg eleve gyászol mostanában valakit, akármilyen okból (nekem pl. szeptemberben halt meg az anyai nagyapám és a nagymamám még mindig nem dolgozta fel), az jobban felkaphatja a fejét más halálesetekre is.

Nyilván közvetlenül nem mindenki érintett, akit ez az eset foglalkoztat, de bárkinek lehet más dolog az életében, ami miatt pl. most erre jobban odafigyel, jobban megérinti.

2017. jan. 24. 21:23
 17/20 anonim ***** válasza:
54%
Minden nap halnak meg gyerekek balesetben. Legalább, ha megemlékeznek, akkor tegyék hozzá, hogy minden balesetben meghalt gyerekért gyújtanak gyertyát.. mert ez így elég gáz. Másrészt a buszokat tehetnék biztonságosabbá, mert az még gázabb, hogy olyan buszok járkálnak, ahol például csak az első ajtó jó a hátsó le van zárva, az ablakok be vannak ragadva, hogy még véletlenül se legyen menekülő útvonal ilyen esetekre..
2017. jan. 25. 04:24
 18/20 anonim válasza:
4%

Semennyivel. Sok birka mutogathatja a nem létező empatikus készségét, titokban meg mindenki örül, hogy nem ő / valamelyik hozzátartozója rekedt a buszon...

Elképesztő álszentség és szemforgatás megy, és közben mindenki hasznot húz a tragédiából valamilyen szinten - a politikusok könnyes szemmel kuncsorognak szavazatért, nemzeti gyásznapot rendelnek el egy olaszországi közlekedési baleset miatt (agyrém...), míg a FB tömegember feketére cseréli a profilképért és lájkokért pózol. Hányinger...

2017. jan. 27. 14:14
 19/20 anonim ***** válasza:
68%
És vannak az olyanok mint te akibe semmi együttérzés nincs
2017. jan. 27. 15:00
 20/20 anonim válasza:
előző: biztos fáj az igazság ;)
2017. jan. 30. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!