Mi teszi mássá a veronai balesetet a többi napi 299993 balesethez/halálhoz képest?
Mitől kavar ilyen nagy port?
Ne tessék félreérteni, én is sajnálom a gyerekeket, szülőket
Azért van ilyen nagy visszhangja, mert egyrészt tizenéves gyerekek haltak meg, másrészt sok gyerek halt meg egyszerre, harmadszor meg a baleset körülményei is igencsak megrázóak, és a halottakat nem "tettek" semmit a balesetért.
A "többi" balesetben csak kevés emberrel történik valami, esetleg néhány valaki meghal, de legtöbbször csak sebesültek vannak, és emellett igen sokszor a saját viselkedésük belejátszik a történtekbe.
Én csak nem értem, hogy rengetegen írjàk, hogy nem mernek buszra szállni stb., meg hogy félnek, hogy velük is megtörténik, meg mindenki gyászol.
De ez màr szerintem néha olyan, mint valami divat gyàszolàs, mert aki nem érintett benne, köze sincs hozzà, nem tudja kik voltak a buszon, azok mit akarnak?
Naponta 3 millió módon meghalhátunk, honnan tudjuk hogy aki a szembeforgalomba jön az nem akarja megolni magát és nekunkjon? Vagy valami műszaki hiba miatt.. [Nekem volt már hogy szétesett a féltengelyem (azthiszem), pont azután hogy lejöttem az autóútról]
A média szerintem elég nagy félelmet kelt ezzel az emberekben
Az utasok számához képest ez nagy arányú halálozás, ráadásul gyerekekről van szó, alig éltek még, és nem éppen szokványos az eset. A média ezért foglalkozik vele.
A szakemberek nyilván foglalkoznak vele, hogy megelőzhető legyen a jövőben bármilyen hasonló baleset, ha kell, szabályokat módosítanak... stb.
A többi ember más okból foglalkozik vele. Pl. volt egy tanárnőm, akinek huszonévesen halt meg a fia közúti balesetben, igaz, hogy a mostani esetben konkrétan nem érintett, de az emlékeit felkavarja egy ilyen eset. Aki keveset utazik, azt azért ijesztheti meg. A rutinos utazók azért foglalkozhatnak vele, hogy vajon itt mik lehettek az okok, amikre nem árt nekik is odafigyelni. Aki esetleg eleve gyászol mostanában valakit, akármilyen okból (nekem pl. szeptemberben halt meg az anyai nagyapám és a nagymamám még mindig nem dolgozta fel), az jobban felkaphatja a fejét más halálesetekre is.
Nyilván közvetlenül nem mindenki érintett, akit ez az eset foglalkoztat, de bárkinek lehet más dolog az életében, ami miatt pl. most erre jobban odafigyel, jobban megérinti.
Semennyivel. Sok birka mutogathatja a nem létező empatikus készségét, titokban meg mindenki örül, hogy nem ő / valamelyik hozzátartozója rekedt a buszon...
Elképesztő álszentség és szemforgatás megy, és közben mindenki hasznot húz a tragédiából valamilyen szinten - a politikusok könnyes szemmel kuncsorognak szavazatért, nemzeti gyásznapot rendelnek el egy olaszországi közlekedési baleset miatt (agyrém...), míg a FB tömegember feketére cseréli a profilképért és lájkokért pózol. Hányinger...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!