Van itt olyan ember, aki már ölt embert, vagy ismerősei között?
Szerintem ez egyénenként eltérő. Valaki bűntudatot, valaki azt érzi, hogy végre uralkodhat valaki felett, valakinek az élete felett s ez nagyon jó érzéssel tölti el. Van olyan is szerintem, aki semmit se érezne, mintha hangyát ölne meg vagy bogarat.
Mindenesetre kíváncsi vagyok vannak-e ilyenek itt :)
"akkor is kioltottál egy életet, vér tapadt a kezedhez, szerintem ezen nem lehet csak úgy túllépni."
Ez igazából nagyban függ attól, hogy milyen személyiség vagy. Meg ügye attól is, hogy éppen milyen helyzetben tetted :) Azért valljuk be, éjszaka közepén találsz egy embert a lakásodban s mondjuk fegyver is van nála, s úgy kerülsz olyan helyzetbe, hogy megölöd, azért nem fogsz olyan hűűdenagy bűntudatot érezni. Tipikus ölsz vagy megölnek szituáció, aki az éjszaka közepén behatol a lakásodba az biztos, hogy nem fog tétlenkedni akkor sem mikor meglátod őt :)
Régebben ismertem egy volt katonát. Külföldi seregben szolgált és részt vett éles műveletekben. Leszerelt és Magyarországon nyitott vállalkozást a pénzéből, mert jóhiszeműen azt gondolta, hogy Magyarországon olcsó vállalkozni és hagyni fogják. Nem volt közvetlen ismerős, csak néha láttam, de valami nem stimmelt vele. Amúgy rendesnek tűnt. Poszttraumás stressz plusz még a magyar állam is tönkretette a vállalkozását, szerintem most már nem él.
Felfogás, meggyőződés, kérdése, hogy ki hogyan dolgozza fel. Az ateisták szerintem jobban viselik ha egy háborúban szembe kell nézniük az ellenséggel.
Hát ez nem emberölés, csak érdekes.
Egyik barátom mesélte, hogy általános iskolában nagyon rászállt egy csoport fiú és pokollá tették az életét. Fizikálisan és verbálisan is bántották, elvették a pénzét. A tanárok semmit nem csináltak. A szüleit nem vágom, hogy miért nem léptek.
Kifigyelte, hová ültek rendszeresen a fiúk ebédnél. Majd egyik este lopott az egyik szülője nyugtatóiból, gyógyszereiből, összetörte és csinált ilyen egyveleget.
Másnap nekik kellett megteríteni a menzán (ott ilyen volt), és ilyen nagy tálakban vitték ki a levest az asztalokra, a terv az volt, hogy beleönti a kotyvalékát a fiúk nagy tál levesébe.
De a cucc összetört a zsebében és kifolyt. Szóval ennyit erről. :D
Nyilván nem lett volna nagyobb bajuk, hánytak volna vagy hasonló. De maga a szándék. Aztán mesélte, hogy az egyik srác meghalt következő évben ami örömmel töltötte el és nyugalommal.
Kedves ember alapjáraton, de sokat szekálták és ezért mélyen nagyon sérült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!