Hogy segítsek anyagilag egy nagyon büszke embernek, aki nem fogad el pénzt, pedig szüksége lenne rá?
Figyelt kérdés
2017. jan. 9. 12:04
1/13 anonim válasza:
Hívd el kajálni, vagy vigyél kaját a közös helyetekre (munkahely, suli, nem tudom, hol szoktatok találkozni), akkor arra már nem kell költenie.
3/13 anonim válasza:
Sehogy. Aki nem akarja hogy segítsenek neki azt nem tudod igazán segíteni. Majd a büszkesége ad neki pénzt.
4/13 anonim válasza:
A büszkeség még senkit nem "lakatott" jól. Várd meg, amíg elég "éhes" lesz, majd akkor elfogadja. Átvitt értelemben persze.
5/13 anonim válasza:
Ajánlj neki munkát. Vagy segíts neki munkát találni.
6/13 anonim válasza:
Vigyázz ezzel a "majd elfogadja ha elég éhes lesz" elmélettel...Én ismerek olyat, aki vagy a szégyene, vagy épp a büszkesége miatt, nem lehet tudni, nem kért segítséget, így vitték a házát. Pedig ha időben szól, segítséget kér a családban, még mindig meglenne a háza, nem albérletben lakna idős korára.
8/13 anonim válasza:
Közben eszembe jutott hogy két olyan haverom is volt, akinek úgy adtam kp-t, hogy nem kértek volna kölcsön. Azt mondtam mindkettőnek, hogy ez nem kölcsön van, nekem ingyen pénz volt, nem kell visszaadni (tényleg nem tettem érte semmit, és nem volt rá szükségem akkor).
Az egyik azért visszaadta egy idő múlva, amikor jobban állt, de mivel tényleg nem kölcsön volt, nem is számoltam vele (a másiknál sem).
Aki ingyen pénzt sem fogad el, azzal már tényleg nem tudsz mit csinálni. Talán az utolsó lehetőség, hogy munkát adsz neki...
9/13 A kérdező kommentje:
Dolgozik,de abból fizeti az albérletet,rezsit,adósságokat ès alig marad neki valami.A hónapok végén általában éhezik.A múltkor majnem elesett,kérdeztem,hogy van-e valami baja,mire tárgyilagos stílusban mondja,hogy á,semmi,csak tegnap reggel óta nem evett(aznap már elmúlt délután 3 óra!),de holnal már utalják a fizetését.Kínáltam neki pénzt,de nem fogadta el.Csomagolni akartam neki ételt,de azt mondta azt a kicsit már kibírja holnapig...Ha legalább ilyen esetekben elfogadná azt a pár ezer ft-t,vagy étel is van itt bőven,nyugodtan vihetne legalább ilyenkor,de inkább napokig nem eszik...Arra gondoltunk a férjemmel,hogy otthagyunk az ajtaja előtt egy élelmiszercsomagot.
2017. jan. 9. 18:37
10/13 anonim válasza:
Akkor kénytelen vagy vele megértetni, hogy hiába hordja a hátán a világ nyomorát, és vállalja fel a szenvedő szerepet, ettől senkinek nem lesz jobb, neki sem. Sokunk kerül hasonló helyzetbe, ezért segítünk ott, ahol tudunk. Aki időt nyer, életet nyer, és idővel kerül majd olyan élethelyzetbe, amikor ő teheti meg azt, hogy segítsen másnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!