Magyarországon melyik városban a legkedvesebbek, legsegítőkészebbek az emberek?
Sofőr vagyok egy cégnél, munkám során sokfelé járok - sajnos csak a Tiszántúlon -, és igaz, hogy az esetek 80%-ban bolttulajokkal vagy ott dolgozókkal beszélgetek, de velem eddig a nyírségben voltak a legkedvesebbek. Konkrétan Tarpán van az egyik kedvenc boltos "csajszim", 1 éve járok oda, minden alkalommal kávéval, akár teával vár, ingyen adja a pogácsát, és nagyon közvetlen, nyitott, mosolygós. Remélem, nem bántok meg senkit, de cigány (népfelmérésen is annak vallotta magát). Vannak ott is bunkó emberek, de az ottani szegényes körülményekhez képest sokuk mosolygós, kedves. Én Szeged és Szolnok környékén tapasztaltam eddig a legtöbb elzárkozott, "bunkó" embert.
Remélem, tetszik a válaszom.
Talán Pécsett vagy Nagykanizsán, ahol egy buszmegállóban idegenek adnak ragtapaszt, ha látják, hogy a feltört lábadat húzod ki a cipőből. Miskolcról is sok jót tudnék mondani, mosolyognak egymásra az emberek.
Budapest... Egy férfi szemébe nézel. Erre odamegy hozzád, beleáll az arcodba, és megkérdezi, kell-e a fájás. Egy nő szemébe nézel. Felszólításnak veszi arra, hogy odalépjen hozzád és kolduljon, aztán meg anyázzon, ha nem kap pénzt. Kérlek, ne hibáztassátok a fővárosiakat, ha szemlesütve elsietnek, ha valaki közeledik feléjük, sok a rossz élmény sajnos, és az emberek eléggé kis százaléka okozza a rossz élmények eléggé nagy százalékát. Meg teljesen más 3000 fő/km2 fölött az élet, az ember megtanul magába zárkózni, és ez nem a budapestiek hibája, ez nagyvárosi sajátosság. Mindig zaj van és mindig tömeg. Ugyanez megvan Varsóban, Pozsonyban, a többi ekkora városban is.
Tavaly októberben egy buszos kirándulás során Salzburgon keresztül jöttünk hazafelé, és ott meg álltunk pár órára szétnézni a városban. Páran egyeztettük, hogy a szabadprogram után x helyen találkozunk és beülünk vacsorázni. Én fotózgattam egy kicsit, illetve elmentem az egyik közelben lévő WC-re. Mikor kijöttem a fülkéből két koreai lány jött be, és nem volt náluk olyan címletű apró, amivel használni tudták volna a WC-t, megkérdezték, hogy tudnék-e nekik váltani. Nálam volt még abból a címletből, így váltottam nekik, nem vártam a szívességért semmit, de mégis kaptam tőlük egy bonbont, amiért kisegítettem őket. :-)
Nem ugyanabban a turistacsoportban voltunk, szóval számomra abszolút idegeneket segítettem ki, ráadásul külföldön, ahol én is csak turista voltam.
Remélem, nem köveztek meg ezért egy budapestit. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!