Magyarországon melyik városban a legkedvesebbek, legsegítőkészebbek az emberek?
Jaj, de szeretem azokat, akik szerint a budapestiek nem kedvesek és nem segítőkészek! :-D Cukik vagytok!
Üdv, egy budapesti... (első válaszoló voltam)
Kérdező, arra akartam felhívni a figyelmedet (nem kötekedés), hogy nincs olyan ember, aki mindenhol járt és minden embert ismer, így nem lehet következtetni, hol milyen emberből van több és kevesebb. Tehát nem fogsz érdemi választ kapni.
Minden válaszoló csak a saját tapasztalatait tudja megosztani, de ez nagy mértékben függ attól, milyen településeken járt, azokon belül milyen környéken, mikor járt ott, milyen napszakban, évszakban... stb.
Évekkel ezelőtt jártam például Svédországban annál a nagynénémnél, aki ott él már kb. 10 éve. Szeptember végefelé jártam ott, ami iskolaidőszak, és nem olyankor járnak nyaralni az emberek. Napközben svédet nem lehet látni az utcán, hiszen dolgoznak. Tehát nem sokat tudtam meg arról, milyen emberek a svédek. Viszont láttam, milyen szépek a svéd tájak, a tavak, az erdők...
Nem helyes általánosítani, hogy itt ilyenek, ott olyanok az emberek, tudom, hogy nem akarsz, mert leírtad, hogy nem ez a cél, mégis azt teszed ezzel a kérdéssel. Nem beszélve arról, hogy egymás ellen ugrasztod a különböző helyen élő embereket.
Mindenhol élnek bunkók, naivak, segítőkészek, óvatosak, kedvesek... stb. Véleményem szerint nagy különbség az arányokban a legtöbb településen nincs, legfeljebb ott lehetnek szélsőségek, ahol valamely csoportból nagyobb a létszám (pl. így lett hírhedt a 8. kerület).
"Egy barátnőm elesett a villamos előtt. Egyik pesti sem segítette fel."
- De fogadjunk, hogy vidéki sem!
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!