Gáz, ha a macskámmal töltöttem a Szilvesztert?
Nem gáz.
Jobban jártál, mintha kötelezően leittad volna magad valamilyen idiótákkal.
Nem az.Én egyedül vagyok.
Jó volna társaság Debrecen környékéről.
27f
"A többi még elmegy, de a beszélgetést a macskáddal, azt kicsit fura dolognak tartom.Te beszélsz vele macskául, vagy ő megtanult emberül?"
Cseppet sem fura. Minden kutya-macska "megtanult emberül" azaz ért bizonyos szavakat, de a hangsúlyozásra a legérzékenyebbek. Így aztán legtöbben, akik odafigyelünk a háziállatunkra és látjuk rajtuk, hogy a petárdázás miatt behúzott füllel-farokkal lapít, ideges, fél.. ösztönösen elkezdjük azt tenni, ami őket a legjobban megnyugtatja: elkezdünk nyugodt hangon beszélni.Igazából mindegy mit, akár a Gyakori kérdéseit is felolvashatjuk, a lényeg a nyugalom, ami belőlünk árad.
Japánban vannak olyan ősi népmondák, amelyek szerint a macskák már annyira rég óta együtt élnek az emberrel, hogy annyi idő alatt bőven megtanulták megérteni az emberi beszédet, csak éppenséggel válaszolni nem tudnak, mert a szájuk nem alkalmas emberi hangok kiadására.
Évekig csak hiedelem volt ugyanígy, hogy a kutyáknak vannak érzelmeik, végül ez bebizonyosodott több egyetemi kutatás által. Egyszer a kutyámat magam is alávetettem egy próbának. Megálltam előtte és azt mondtam neki nyugodt hangon: "Figyelj Mumus, kérlek menj oda a kertkapuhoz és várj meg ott, mert mindjárt megyünk sétálni az erdőbe." Közben persze nem mutogattam neki, nem zörgettem a kulcsot és direkt más irányba fordultam mint amerre a kutyának el kellett indulni. ...hát abban a pillanatban, amikor a kutya felállt, odament a kapuhoz és leült előtte, majd onnan nézett vissza rám nagy kerek szemekkel azt hittem, hogy rögtön rosszul leszek. Szegény szerintem nem is tudta mi lett velem, mert kővé dermedten néztem rá, mint aki szellemet lát.
Na, onnantól kezdve teljesen emberként kezeltem Őt, soha nem tettem rá sem szájkosarat, sem pórázt. Rájöttem arra, hogy Ő majdnem olyan szellemi szinten van mint egy kisgyerek és ugyanúgy megérti a legtöbb dolgot akkor is, ha nem csak szavakat mondok neki. Ameddig el nem pusztult szegény világraszóló nagy barátság volt köztünk és mindig nagyon jól megértettük egymást.
Szóval könnyen meglehet, hogy a macskád érti amit mondasz neki.
Szerintem nem gáz. Én a kutyával töltöttem, éjfélkor kimentem, feladatokat adtam neki jutifalatét, kerestettem vele, játszottunk, hogy kevésbé féljen a petárdáktól.
Van cicám is, de mivel ő jóízűen végigaludta az egész hajcihőt, inkább a kutyára fordítottam nagyobb figyelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!