Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az egészséges életmódról ti...

Az egészséges életmódról ti is így vélekedtek?

Figyelt kérdés

A fejlett országokról van szó, és NEM a szegény rétegekről. Az olyan emberekről, akik nagyjából (!) átlagos jövedelműek, van munkahelyük (többnyire), és az alapvető dolgokból nem szenvednek hiányt.

A legtöbben zárt helyen vagyunk egész nap, csak 10-15 percet vagyunk a szabadban / nap. Sokan betondzsungelben lakunk. A legtöbben ülő munkát végzünk - aki nem, az álló munkát egész nap.

A legtöbb ember autóval vagy tömegközlekedve ér be a munkahelyére. A lépcsőzést lift, mozgólépcső helyettesíti.

Az élelmiszerek nagy része túl édes vagy túl sós, túl sok adalékanyagot tartalmaz. A gyümölcsök, zöldségek is sok vegyi anyaggal kezeltek, illetve egyetemeken is kutatták többször is, hogy egyre csökken az ásványi anyag- és vitamintartalmuk.

Én körbenézve azt látom, hogy az emberek nem is esznek elegendő zöldséget, gyümölcsöt. Több ember a környezetemben egyáltalán nem, napokig csak kenyér, hús, tészta/rizs/krumpli (jó, az zöldség :D), tejtermékek, édesség. Sok ember nem főz, vagy ha igen, mirelit, félkész élelmiszereket.

Tudatosan kell odafigyelni, hogy többször mozduljunk ki a szabadba; a természetbe, együnk zöldséget és gyümölcsöt is az ebédhez vagy édesség helyett, mozogjunk rendszeresen, gyaloglás egy-két megálló helyett vagy akár futni járás.

Ráadásul aki nem szereti a zöldséget, gyümölcsöt, szeret nassolni, nem esik jól neki a sport, más hobbijai vannak, nem a sport a hobbija, nincs ideje - nekik még nehezebb.

Állítom, hogy a 25-50 éves magyarok döntő többségének nincs szabadideje vagy kevés, főleg család mellett!!!

2016. dec. 27. 19:22
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Hát, azért apám nem 100 éve volt gyerek, és mégis ezt meséli, hogy a fehér kenyér volt a drágább, és arra nekik nem telt, mert azt tartották egészségesebbnek... :-D

Na, maradjunk abban, hogy vannak, akik bizonyos dolgokra érzékenyebbek, és ezért jobban oda kell figyelniük az étkezésükre, nekem oda kell figyelnem pl. a majonézre, mert ami nem megfelelően készül, attól feldagad a szám, bizonyos fűszerekre, mert meghajtanak, de ezeket leszámítva ehetek bármit, lekopogom, az élelmiszerekkel általában nincs ilyen jellegű problémám. Mellesleg mindkét nagyapám elélt 83 éves koráig úgy, hogy a nagy "egészségtudatos" reklámok és cikkek szerint egészségtelen ételeket ettek egész életükben. Anyai nagyapám most ősszel halt meg, nem a táplálkozás miatt...

2016. dec. 28. 17:42
 22/30 anonim ***** válasza:
48%
21. Csak azt elfelejted hogy a 83 éves rokonaid kb 60-70 évet úgy éltek hogy tized annyi vegyi anyag jutott be a szervezetükbe mint az utolsó éveikben, így persze hogy sokkal könnyebben ellenáll a szervezet mondjuk a nem megfelelő koleszterin beviteli aránynak vagy a gluténnak és még jó pár természetes dolognak amik az élelmiszerekbe vannak. De úgy hogy már a levegőnk sem olyan tiszta és bármi boltban kaphatóban legalább 4 féle kemikália található, na és ha ezek a szervezetedbe mennek 60 éven át akkor egyáltalán nem mindegy hogy mennyire figyelsz a gluténra, az LDL/HDL koleszterin arányra, a zsírok telítettségére és még sorolhatnám, alapesetben tényleg szarhatnánk az egészre de 2016-ban (lassan 2017-ben) nem így van.
2016. dec. 28. 18:27
 23/30 anonim ***** válasza:
Én is egészséges vagyok, és még csak 30-as. :-)
2016. dec. 28. 18:36
 24/30 anonim ***** válasza:
Persze most nem azt mondtam hogy haljunk meg én nem azért szurkolok, hogy egészségtelen legyen bárki is, csak ezeket is figyelembe kell venni és jobb félni mint megijedni, csak kíváncsi vagyok hogy 40 év múlva amikor már mindenki legalább leélt úgy 60 évet hogy rengeteg kemikáliát benyomott magába mennyi lesz a betegek aránya és hányan fognak 80+ig élni.
2016. dec. 28. 19:58
 25/30 anonim ***** válasza:

Tudod, mit? Térjünk vissza erre 40 év múlva, ha addig nem csap el egy megőrült sofőr a járdán. :-)

Én azt eszem, ami a szervezetemnek jólesik, bízom a testem jelzéseiben, eddig még nem csapott be. Plusz mellette rendszeresen mozgok is. Jelenleg elég jó kondiban vagyok. Ha valamire a szervezetem érzékenyebben reagál, arra jobban odafigyelek, mint pl. a majonézek, van, amelyikben megbízhatok, van, amelyikben nem, vagy a magok, nem fulladozom tőlük, viszont a bőröm kipattog némelyik hatására, szóval azzal óvatosabban kell bánnom. De ezeket az általános megmondó-okosságokat én tudnám bőségesen cáfolni. Egyedileg kell kialakítani a megfelelő étrendet, életmódot, mert különbözők vagyunk, nem lehet ugyanazt a sablont ráhúzni mindenkire.

Nagyanyám nemrég kórházba került, mert pocsékul állították be neki az inzulint és nagyobb volt a dózis, mint amennyi kellett volna. Anyám már évek óta nem inzulinos, de figyelnie kell, mikor mit és mennyit eszik, kitapasztalta, bevetett alternatív módszereket is, amikben nem mindenki hisz, ő viszont ennek köszönheti, hogy már nem kell neki inzulin.

2016. dec. 28. 20:06
 26/30 anonim ***** válasza:
Ahogy érzed, csak sokszor a test minden előjel nélkül akkor jelez amikor már késő, remélem neked lesz igazad és tényleg túlgondolom és nem egészségügyi okok miatt fogunk meghalni és élünk 80-90 évet.
2016. dec. 28. 20:17
 27/30 anonim ***** válasza:
Akinek későn jelez a teste, az nem is figyel oda a testére, hidd el, jelez az időben, csak figyelni kell rá. Ha még emlékszel arra a reklámra, "szeresd Pocakot"... :-)
2016. dec. 28. 20:38
 28/30 A kérdező kommentje:

Adott sok kamion. Homokot szállítanak. Egyik többet, másik kevesebbet. Útközben néha megállnak, és még több és több homokkal dobálják őket az út széléről, holott a szükséges mennyiség már rajtuk volt eddig is. Az egyik kamionban erősebb motor van, a másikban gyengébb. Egyikben több üzemanyag, másikban kevesebb. Nemcsak a homok mennyiségétől függ, hogy melyik teherautó jut messzebb és gyorsabban, hanem a motortól és a benzintől is. De egy biztos: mindegyik teherautó messzebb jutott volna önmagához képest, ha út közben kevesebb homokot dobáltak volna rá.

Motor és üzemanyag: a testünk adottságai, főleg genetikailag

A homok, amivel a teherautó elindult: a testünket károsító adott tényezők, például környezetszennyezés

A homok, amiket út közben dobálnak rá: a károsító tényezők, amiket mi okozunk a testünknek, akár elkerülhetnénk; az életmódunk.

2016. dec. 28. 22:01
 29/30 anonim ***** válasza:
Cukorbetegségnél nem mindig jelez időben.
2016. dec. 28. 22:12
 30/30 A kérdező kommentje:

Elég sok dolognál nem jelez. Ráknál se.

De nekem egyik betegségem lehet, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, gondolom autoimmun. Vérképből tudom. Nincs semmiféle tünete. Semmi. Sokszor van melegem, egyre kevésbé hidegek a végtagjaim, nem vagyok fáradékony. Mégis gondjaim lehetnek a gyerekvállalásnál, ha addig nem vizsgáltatom ki és nem szedek rá gyógyszert.

2016. dec. 28. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!