Az egészséges életmódról ti is így vélekedtek?
A fejlett országokról van szó, és NEM a szegény rétegekről. Az olyan emberekről, akik nagyjából (!) átlagos jövedelműek, van munkahelyük (többnyire), és az alapvető dolgokból nem szenvednek hiányt.
A legtöbben zárt helyen vagyunk egész nap, csak 10-15 percet vagyunk a szabadban / nap. Sokan betondzsungelben lakunk. A legtöbben ülő munkát végzünk - aki nem, az álló munkát egész nap.
A legtöbb ember autóval vagy tömegközlekedve ér be a munkahelyére. A lépcsőzést lift, mozgólépcső helyettesíti.
Az élelmiszerek nagy része túl édes vagy túl sós, túl sok adalékanyagot tartalmaz. A gyümölcsök, zöldségek is sok vegyi anyaggal kezeltek, illetve egyetemeken is kutatták többször is, hogy egyre csökken az ásványi anyag- és vitamintartalmuk.
Én körbenézve azt látom, hogy az emberek nem is esznek elegendő zöldséget, gyümölcsöt. Több ember a környezetemben egyáltalán nem, napokig csak kenyér, hús, tészta/rizs/krumpli (jó, az zöldség :D), tejtermékek, édesség. Sok ember nem főz, vagy ha igen, mirelit, félkész élelmiszereket.
Tudatosan kell odafigyelni, hogy többször mozduljunk ki a szabadba; a természetbe, együnk zöldséget és gyümölcsöt is az ebédhez vagy édesség helyett, mozogjunk rendszeresen, gyaloglás egy-két megálló helyett vagy akár futni járás.
Ráadásul aki nem szereti a zöldséget, gyümölcsöt, szeret nassolni, nem esik jól neki a sport, más hobbijai vannak, nem a sport a hobbija, nincs ideje - nekik még nehezebb.
Állítom, hogy a 25-50 éves magyarok döntő többségének nincs szabadideje vagy kevés, főleg család mellett!!!
Ezért írtam,hogy oltásokkal és antibiotikumokkal. Momeg vidéken.
Egyébként egészségi szempontból vidéken, egy egészségére figyelő, sok dolgot magának termelő embernek a legjobb talán. De ilyen nincs sok.
Amúgy fűtésszezonban vidéken rosszabb a levegő, mint egy nagyvárosban. Végzettségemből kifolyólag is tudom.
Az oltás nem segít a szennyezett vízen meg a szennyezett utcákon.
Miért rosszabb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!