Alig várom hogy túl legyek a karácsonyon, ez abnormális?
Nekem a karácsonynak az a része tetszik, hogy eszünk egy jót azokkal, akikkel tényleg (!) jó a kapcsolatom a családban. De részemről ennyi elég is lenne.
Viszont amikor olyan rokonokkal kell jópofázni, akikkel az év többi részén tudom, hogy egyáltalán nem egy igazi családként éljük az életünket, azt én se bírom. Az egész olyan erőltetett "játsszuk el, hogy jajj de nagy szeretet van", közben meg alig várom, hogy hazaérjünk, a vendégség alatt meg inkább az ételre koncentrálok, hogy ne figyeljek annyira a semmitmondó beszélgetésekre.
Ráadásul az üzletekben már lassan két hónapja tartó "karácsonyi akciók" vannak, mindenhonnan árad a - vegyél ezt! vegyél azt! vegyél meg mindent! költekezz! - marketing. Így hát a karácsony gyakorlatilag egy üzletről és pénzkidobásról szóló erőltetett művi színjáték lett.
Ajándékozás is: amire az embernek szüksége van, azt megveszi magának. Nekem akkor ment el a kedvem a karácsonyozástól, amikor egy balfék lúzer ismerősöm az egész havi fizetését elköltötte, csak hogy befizesse a barátnőjét egy wellness hétvégére + vesz a kiscsajnak egy kb. 50 000 Ft körüli hangszert is - pedig könnyű fizikai munkásként egyáltalán nem tehetné meg szerintem. Ugye nekem meg barátnőm (jóban van az illetővel) egyből megjegyezte, hogy "jajj de rendes az a srác, mennyire szereti a barátnőjét". (Megjegyzés: a válaszom az volt, hogy szerintem egy vesztes balfácán, aki így akar kompenzálni, de ha nem tetszik az, amit én tudok nyújtani, akkor legyen mással.)
Ezt azért írtam le, mert kb. országos szinten igaz, főleg a fiatalabb generációnál: megy az arcoskodás, ki hova utazott, mit vett, mennyit költött, magyarul: a nők között kinek milyen szuper az élete, a férfiak között meg kinek mekkora a ****.
Tehát van, amit szeretek a karácsonyban, de az csak egy kis szelete a teljes ünnepnek. A többit már én sem bírom.
Egyrészt 20 éves vagy. Tehát elvileg felnőtt. Ha nem akarsz részt venni olyan családi programban, amelyik szerinted álszent, mondd meg!
Másrészt ma egy rohanó világban élünk. Sok családban az egymással nem egy fedél alatt élők jóformán csak ilyenkor tudnak kicsit összejönni. Ebből még nem érdemes messzemenő következtetést levonni.
Harmadrészt én azért szívesen meghallgatnám a szüleid verzióját is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!