Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Párok, akik külön kasszán...

Párok, akik külön kasszán vannak, azok az ilyen dolgokat hogy oldják meg?

Figyelt kérdés

Mi a párommal közös kasszán vagyunk, nyilván egyikünk sem költ kirívóan semmit.

Viszont ahol külön kassza van ott 2 lehetőség van:

1. Mindkét félnek nagyon sok pénze van, és ott ez a kérdés nem kérdés.

2. A felek valahogy megoldják ezt egymás között.

Tehát a kérdésem.

Ha van valami nem tervezett. A gyereknek kell egy több százezres kezelés, a kutyának kell sok tízezres gyógyszer, "szétesett" a lakás egyik fele, és oda ki kéne fizetni 3 milliót, stb, stb, stb.

Ezt hogy oldjátok meg?

X is és Y is belead valamennyit?

Vagy megvárjátok amíg nem biztos a számla, és forintra pontosan az asztalra teszitek az összeget?

Vagy hogy van ez?

2016. dec. 10. 20:13
 1/6 anonim ***** válasza:

"Drágám, beteg a kutya, nekem most nincs ennyi pénzem, kifizetnéd te? Persze..."

"Drágám beteg a kutya, összedobjuk a kezelés árát?"

"Drágám beteg a kutya, itt a pénz a dokinak..-Beleszálljak? Igen, megköszönném.."

"Drágám beteg a kutya, itt a pénz a dokira. Beleszálljak? Nem kell köszönöm, de ebben és ebben segíthetnél.."

"Drágám beteg a kutya, itt a pénz a dokira. Beleszálljak? Nem kell köszönöm. Hívj meg egy csokitortára inkább."

2016. dec. 10. 20:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Hogy lehet külön kasszán élni? valahogy olyan bizalmatlanságot vagy ridegséget fejez ki nekem...persze nem az elejétől vagyunk mi se közös kasszán, de ahogy praktikusabbá vált egyből.
2016. dec. 10. 20:20
 3/6 anonim ***** válasza:
4%

#2 mégis mi a ridegség benne? Az, hogy bármikor jön az asszony nekem mindig van pénzem, ő kezéből meg a fizetése úgy folyik ki felesleges hülyeségekre, hogy észre sem veszi.

Mindig is külön kasszán leszek, és a jövendőbeli bnőm, feleségem soha nem fogja tudni sem azt, hogy mennyi a fizetésem, sem azt, hogy mennyi pénz van a bankszámlámon! Aki ezt nem fogadja el, azzal nem fogok együtt élni. semmi ridegség nincs benne!

2016. dec. 10. 20:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Ez nem ridegség. Felnőtt emberek képesek egymással megbeszélni a dolgokat, megoldani a problémákat, akkor is, ha mindenkinek külön bankszámlája van. Ezért élünk kapcsolatban, hogy megtudjuk egymással beszélni. Ettől még kérhet ő is, én is és kap is, de nincs szükség engedélyre a saját pénzének az elköltéséhez, tud takarékoskodni külön, ha valamit szeretne..stb. Pl marha jól tud jönni, mikor gyűrűt akar venni az ember. Felnőtt emberek vagyunk, bízok a páromban nem szeretnék turkálni a zsebében és bármit megtudunk beszélni.
2016. dec. 10. 20:28
 5/6 anonim ***** válasza:
#3: bizalmatlanság egyből lejön ahogy leírtad is...nálunk sem úgy működik, hogy mindenki kiveszi a számláról a fizetést és bedobja egy közös cipődobozba, gyerekesen fogjátok fel...
2016. dec. 11. 11:54
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azért kérdeztem, mert tényleg nem értem.

Ha van 2 ember, akik együtt élnek, és akár férj-feleségek, és azt hallom, hogy "külön kasszán vannak" az nekem hátborzongató.

A koleszos éveimre emlékeztet.

Ez a tiéd, ez az enyém, és felcímkéztünk a hűtőben mindent.

De ha adott egy család akkor meg?

Én ezt vettem a gyereknek, te azt....

Nekem kell tamponra pénz, nekem meg nem....

Nem élősködő akarok lenni (félreértés ne essék), mert tényleg mindig és mindent kifizettem és megfizettem, de számomra akkor is fura. Nem tudom, hogy miért, de tényleg az.

Elmegyünk nyaralni, majd mindenki belead valamennyit a pénztárnál?

Kell parkolást fizetni, akkor "összedobjuk" az 50 forintosokat?

A gyerekünk elesett és kell venni egy ragtapaszt, de azt ugye nem adják darabonként, tehát veszek egy csomagot 500 forintért, akkor el kell kérjem a férjemtől a 250 forintot?

2016. dec. 12. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!